Audiencia
La Audiencia Nacional condena a 5 años y tres meses de prisión a Francisco Correa (izda), y a 6 años y 9 meses a El Bigotes (derecha).

Els principals capitosts de la trama Gürtel han sigut condemnats hui per delictes electorals. L’Audiència Nacional ha provat el finançament il·legal del Partit Popular valencià (PPCV) durant els anys de govern de Francisco Camps.

Segons la sentència del jutge José María Vázquez, Ricardo Costa ha sigut condemnat a 4 anys de presó per finançament il·legal d’actes durant les campanyes electorals de 2007 (locals i autonòmiques) així com la general de 2008. La Fiscalia havia demanat en un primer moment un total de 7 anys i 9 mesos de presó, una pena rebaixada per atenuants de confessió igual que para Francisco Correa (va passar de 7 anys i 3 mesos a 5 anys i 3 mesos), Álvaro Pérez “el Bigotis” (de 13 anys i mitjà a 6 anys i 9 mesos) i Crespo (de 16 anys i mitjà a 5 anys).

En el cas de José Ramón Blanco, blanquejador de la xarxa i exvicepresidente de Repsol, ha obtingut una pena de 3 anys, xifra que contrasta amb els 15 que demandava Anticorrupció. El gerent d’Orange Market, Cándido Herrero, també ha sigut condemnat amb presó de 5 anys encara que en un inici s’havien demandat 16.

Per contra, l’exvicepresidente del PPCV Vicente Rambla ha sigut absolt per falta de “proves directes” en la seua implicació i el jutge Vázquez ha considerat que va incórrer en “ignorància deliberada”.

http://7televalencia.com/fiscalia-gurtel-carcel-costa/