Aterriza en Zaragoza el envío de material sanitario comprado por la Generalitat
El avión procedente de China con material sanitario tras el aterrizaje en Zaragoza.

“Fa uns minuts ha aterrat a Saragossa l’avió que transporta una part del material comprat a la Xina”. Així ho ha anunciat aquest migdia Ximo Puig. El president de la Generalitat ha declarat que el primer enviament de material sanitari comprat pel Consell ja està a Espanya.

Puig ha assenyalat que aquest arribarà a la Comunitat Valenciana “en les pròximes hores”. Serà en aqueix moment quan puga procedir-se a la seua distribució. Puig ha recordat que el lot demanat compta amb equips de protecció com a màscares o guants a més de respiradors, entre altres.

Aquest enviament és el primer dels dos avions noliejats per la Generalitat. L’objectiu és portar material sanitari de la Xina per a cobrir les necessitats en la lluita contra el coronavirus.

Respecte al mètode de distribució, Puig ha explicat que primer es repartirà entre el personal sanitari i sociosanitari (residències). Posteriorment es procedirà a repartir entre els serveis públics essencials (policia) i empreses privades. No obstant això, ha recalcat que “parlar de terminis de lliurament és complicat”.

A més d’aquest primer enviament, el líder del Consell ja ha avançat que el cap de setmana s’espera rebre un segon enviament i la setmana vinent “hi haurà mes”. Segons Puig, la compra d’aquest material per part de la Generalitat no suposa “una confrontació amb el Govern”.

A L’ESPERA DE 6.000 TEST DE PROVES

Al marge d’aquesta comanda, la Comunitat també espera l’arribada de nous test de proves per part de l’Executiu central. “Ara comptem amb 6.000 però necessitem més”, ha declarat Puig. Tal com ha explicat, aquests s’usaran inicialment entre el personal sanitari i sociosanitari. La finalitat és detectar tots els casos de coronavirus per a poder frenar l’avanç de la pandèmia.