Image: Getty Images.

Aquest divendres 24 de juliol un gran asteroide passarà al costat de la Terra. La NASA ha alertat d’aquest fenomen i és que l’astre mesura més de 170 metres d’altura sent superior a la sénia més famosa del món: el London Eye, les dimensions del qual no superen els 135 metres.

Tal com ha indicat la NASAl’asteroide 2020ND està emmarcat dins del grup “objectes pròxims a la Terra”. Aquest viatja per l’espai a una velocitat de 48.000 quilòmetres per hora.

Des de la famosa agència espacial consideren que el risc de col·lisió és mínim. No obstant això, estan realitzant un seguiment constant del seu avanç. Estipulen que passarà a 0.034 unitats astronòmiques de la Terra, és a dir, a poc més de cinc milions de quilòmetres.

Encara que la xifra sembla massa alta, des de la NASA es considera “potencialment perillós” qualsevol astre que passada per davall de les 0,05 unitats astronòmiques (quasi 7,5 milions de quilòmetres).

QUÈ SÓN ELS ASTEROIDES I QUINA AMENAÇA SUPOSEN?

La Agència Espacial Europea defineix els asteroides com roques espacials antigues que formen part del Sistema Solar. L’asteroide més famós és el Chicxulub l’impacte del qual va ser fa 66 milions d’anys és llegendari. Aquest va causar una extinció massiva dels dinosaures no voladors i moltes altres espècies que van ser aniquilades.

Els impactes d’asteroides tan grans són immensament estranys. No obstant això, les roques petites i mitjanes són molt més comunes i poden causar danys greus. Aquests asteroides a vegades arriben al sòl, però fins i tot aquells que es desintegren en l’atmosfera poden crear explosions d’aire amb ones de xoc que poden trencar cristalls, danyar edificis i ferir a qualsevol que estiga a prop.