Así será la Plaza de San Agustín en un mes tras la peatonalización
Plano de la Plaza de San Agustín tras la peatonalización.

Els treballs per a adequar de forma provisional la plaça de Sant Agustín com a zona per als vianants ja han començat. Aquesta peatonalització cerca ampliar l’espai públic per a la ciutadania en una de les portes d’accés a Ciutat Vella.

El dimarts van començar les obres d’adequació que es prolongaran al llarg de tot el mes. Allí la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, va informar sobre l’inici de l’actuació. Segons ella, les obres s’emmarquen en “la política municipal de recobrar espai públic per a les persones”.

Gómez va assegurar que la conversió en zona de vianants té un “caràcter provisional i urgent”. Això es deu a la crisi generada per la pandèmia del coronavirus i “la necessitat de mantenir les distàncies de seguretat de vianants”.

Un treballador al costat de la parròquia de Sant Agustín en l’arrencada de les obres.

UNA OBRA AMB REUTILITZACIÓ DE MOBILIARI URBANO

El projecte, amb un pressupost de 64.000 eurosafecta a una superfície d’uns 300 metres quadrats de la plaça, situada entre les tres dàrsenes de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que serveixen com a distribuïdores de les línies d’autobusos, i la façana de l’església de Sant Agustín, “espai que es convertirà en una plataforma per als vianants, en la qual s’actuarà per a evitar desnivells”.

Pel que respecta a l’obra, Sandra Gómez va aclarir que s’executarà reutilitzant materials. “En tractar-se d’una actuació provisional i urgent per a la regeneració de l’espai, comptem amb el mobiliari urbà existent així com amb elements cedits per la Marina per a la seua reutilització”, ha detallat.

Disseny de Sant Agustín amb la zona d’arbolada prevista després de la peatonalització.
“Amb aquestes obres de recuperació d’espai públic per a la ciutadania, l’Ajuntament també impulsa l’economia local, perquè qualsevol inversió genera ocupació”, va afegir la regidora que, com a exemple, va indicar que les obres de la plaça de l’Ajuntament van permetre la contractació de 25 o 30 persones que actualment es troben en un ERTE”.