Fins al 3 de desembre, en Nou Racó se celebra una jornada gastronòmica en la que l’arròs de l’Albufera és el gran protagonista. Quan es tracta de cuidar-se per dins i per fora, alimentació i cosmètica van de la mà però el nous és que del mateix ingredient es puga traure una jornada gastronòmica amb les millors receptes de la cuina valenciana i un cosmètic natural. Eixa similitud és la que dóna com resultat la quarta jornada gastronòmica en un referent en el món de l’arròs com és Nou Racó.

La idea sorgix durant l’última fira de Biocultura a València, quan la propietària del restaurant, Carmen Ordóñez, va conèixer la signa Albufera Cosmètica i la seua joia més preuada, l’oli cosmètic de germen d’arròs. Després de la sorpresa inicial de que les dos empreses treballaven el mateix producte ho va tenir clar, havien de fer alguna cosa juntes.

Per açò, en esta ocasió el cap de cuina de Nou Racó, Jorge Pardo, ha elaborat un menú en el que tots els plats, des de l’aperitiu fins a les postres, tenen l’arròs com a protagonista en totes les seues textures.

Per a obrir boca presenta un cristall d’arròs amb safrà, chipirones en la seua tinta i all i oli, un mos ple de sabors que s’entremesclen perfectament entre si. Per als entrants una combinació que evoca la cuina oriental, però amb un sabor molt valencià; Nems de paper d’arròs farcits de gambes a la marinera sobre jaç d’enciams i hierbabuena i amanida de fideus d’arròs, verdura de temporada i vinagreta de sèsam torrat. Com a plat principal no podia faltar una selecció d’arrossos entre els quals triar un segons les preferències de cada comensal. Entre ells trobem arròs meloso de polp, carxofes i alls tendres; arròs meloso de pollastre de corral amb bolets i foie; arròs rossejat i arròs de rap, galeres i coliflor. Per a acabar, un clàssic renovat: arròs amb llet i taronja en diferents textures.

Esta experiència totalment innovadora, en la que els comensals que opten pel menú gastronòmic de l’arròs obtindran una mostra de l’oli de germen d’arròs, farà encara més atractiva la visita a un dels llocs més sol·licitats pels valencians.