Archivan la última pieza de investigación contra Camps por la Fórmula 1
Francisco Camps con Bernie Ecclestone.

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha optat per arxivar de manera provisional l’última peça que es mantenia oberta contra el popular i expresident de la Generalitat ValencianaFrancisco Camps, en relació als avals de la Fórmula 1.

La investigació seguia el contracte que va posar el Consell en substitució a Bancaixa com a avalista de l’empresa Valmor, l’entitat responsable de l’organització de la Fórmula 1 a València.

Va ser la Fiscalia Anticorrupció qui va sol·licitar arxivar la causa a l’octubre de 2020. Ara amb l’acte de la magistrada, es dóna quasi per finalitzat el cas de la Fórmula 1 a València.

No obstant això, això mateix ja va succeir fa dos anys. Al desembre de 2018 la jutgessa va arxivar la peça a petició de la Fiscalia. Mesos després, la causa va tornar a reobrir-se a petició de l’Advocacia de la Generalitat.

En aquesta ocasió, van sol·licitar la seua reobertura per a investigar el relatiu a l’aval del Consell. L’objectiu era aclarir si va haver-hi algun delicte de prevaricació per part de Camps. No obstant això, la titular del Jutjat ja ha assenyalat que l’aval “no va seguir el procediment adequat” però no pot assegurar que anara Camps qui donara l’ordre.