¿Abrirán los parques y jardines de Valencia este fin de semana para la salida de mayores y deportistas?
Parque Central de Valencia.

En qüestió d’hores la població adulta tornarà al carrer després de quasi set setmanes de confinament. L’eixida per a passejar o a fer exercici és una de les mesures que més s’està esperant per part dels ciutadans.

No obstant això, ara el dubte és per on es podrà eixir per a mantenir la distància de seguretat. Ciutats com Madrid ja han anunciat que no obriran parcs i jardins per a evitar aglomeracions. La imatge del llit del riu a València diumenge passat va alçar nombroses crítiques i va posar en dubte la continuïtat d’obertura d’aquestes zones verdes.

Ahir el vicealcalde de el Ajuntament de ValènciaSergi Campillo, es va pronunciar sobre aquest tema. Campillo va manifestar la seua “preocupació” per la situació viscuda en la primera jornada de passeig dels menors. No obstant això, va afegir que el problema  d’aquesta primera eixida al carrer no van ser els parcs en si. “Es va tractar d’un tema puntual, atès que la majoria de la ciutadania va ser responsable i va complir les normes“.

Per això, el consistori municipal continuarà amb la decisió d’obrir els parcs i jardins de nou. “En moltes altres zones no es van donar aquestes actituds. A més a València hi ha moltíssimes zones verdes obertes i sense possibilitat de barrar-les, com el Passeig de l’Albereda que està pegat al Jardí del Túria, i moltes altres”.

Per a garantir el compliment de les mesures aquest cap de setmana hi haurà més controls. La Policia Local té llest un dispositiu especial de vigilància davant la progressiva suavització del confinament.

A més,des de les regidories d’Esports i de Parcs i Jardins s’estan estudiant altres mesures de seguretat. Una d’elles és disposar una sola direcció en el circuit 5K Runners del Jardí del Túria. Asseguren que d’aquesta manera es garantirà la distància de seguretat entre els esportistes.