Anuncian 3.300 empleos para reforzar la lucha contra la pandemia en la Comunitat
La consellera de Justicia, Gabriela Bravo, junto a los informadores de las playas contratados por la Generalitat.

El president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat la creació de més de 3.000 ocupacions en la Comunitat Valenciana. Segons ha destacat, la Generalitat té previst llançar en els pròxims dies dues convocatòries d’ocupació. Aquestes estaran destinades a joves i majors de 30 anys que hagen perdut el seu treball.

Seran un total de 3.300 ocupacions per a ajudar els ajuntaments valencians. L’objectiu és que els consistoris puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia tant en l’àmbit social com en la prevenció.

Puig ha incidit en què amb aquestes ajudes es pretén “dotar als ajuntaments dels màxims instruments disponibles”. La finalitat és “que puguen fer front a aquesta situació des de la informació al ciutadà. Des del convenciment, així com des de la voluntat d’empatizar i de corresponsabilizarnos”.

Aquestes convocatòries, dotades amb 44 milions d’euros, s’engloben dins d’un programa d’ajudes extraordinàries. Estan dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana i es publicaran en els pròxim dies. Així, els consistoris podran disposar d’aquest personal amb la màxima celeritat possible.

A QUI ES DIRIGEIXEN LES NOVES OCUPACIONS?

D’una banda, es destinaran 14 milions d’euros per a la contractació de prop de 800 persones menors de 30 anys. El pla Avalem Jove Plus cerca reforçar als ajuntaments en la seua capacitat de resposta front la COVID-19. Aquesta actuació compta amb finançament de la Unió Europea.

Així mateix, es convocaran ajudes per un import de 30 milions d’euros per a persones majors de 30 anys (pla ECOVID). Aquests hauran d’haver perdut l’ocupació com a conseqüència de la pandèmia. Es tracta de contractes d’almenys 6 mesos que estan previstos que beneficien a 2.500 persones.

Tots ells hauran de realitzar actuacions de prevenció, informació i logística vinculades a la lluita contra la COVID-19.

Aquests plans s’uneixen als que ja ha realitzat la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments, EMERGEIX i ENCORP, per als quals s’han destinat 36 milions i que permetran contractar a 3.000 persones. Les actuacions realitzades i les anunciades sumen 80 milions i prop de 6.300 ocupacions.