Así será la ORA en Valencia: se pagarán tres horas más
El concejal de Movilidad en la presentación de los nuevos parquímetros de Valencia.

Fa una mica més d’un mes entrava en servei la nova Ordenança Reguladora d’Aparcament (ORA) del Ajuntament de València. En ella s’arreplegaven diverses novetats. La més polèmica: l’ampliació del nombre d’hores del servei. Així, la zona blava augmentava 3 hores cada dia i els dissabtes a la vesprada.

A més, el text arreplegava la intenció de doblegar del nombre de places regulades. Això suposa un augment de places de zona blava i la posada en marxa d’altres zones noves com la taronja o la verd.

Per aquest motiu, el Partit Popular (PP) porta al ple de hui en el consistori una moció per a la paralització d’aquesta mesura. La portaveu adjunta del Grup Popular, María José Ferrer San Segundo, explica que “la nova regulació de l’estacionament aprovada per Ribó i PSOE és un acanada fiscal a la classe treballadora en tota regla. A més d’ampliar 3 hores de pagament, amb les zones de menjar, hi ha noves zones a la ciutat on abans no es pagava i ara els  veïns han de pagar per aparcar”.

El PP xifra en més de 2 milions d’euros l’augment de la recaptació. Uns diners que, tal com asseguren, no revertirà en un major benefici per als ciutadans en tractar-se d’un servei gestionat per una empresa externa.

PARQUÍMETRES D’ÚLTIMA GENERACIÓ I NOVES ZONES

Més enllà de la polèmica, la nova ORA va portar amb si alguns canvis necessaris. Els nous parquímetres compten amb pantalla tàctil, possibilitat de pagament amb targetes i selecció d’idiomes. A més es pot desaparcar, guardant els diners restants en un moneder virtual per a un pròxim ús.

Juntament amb això, la nova ordenança regula la posada en marxa de zones verdes, restringides a residents; i zones taronges, d’ús mixt. Alguns barris ja han demanat que s’estudie la seua implantació al més prompte possible. Russafa, Ciutat Vella, Benimaclet o Cabanyal són alguns dels primers interessats.