El menjar dels hospitals mai ha gaudit de reconeixement però açò podria canviar gràcies a l’última iniciativa impulsada per l’Hospital de La Ribera. Des d’este centre sanitari s’ha fixat l’objectiu de combatre la desnutrició hospitalària que afecta a dia de hui a entre el 35 i el 65% dels pacients europeus a través de l’impuls de l’alta cuina.

A més de Kristian Lutaud, els xefs internacionals Steve Anderson i Bernd Knöller també s’han sumat al repte plantejat des de Ribera Salud. Cadascun d’ells ha elaborat receptes atractives per a malalts de diferents patologies demostrant que sí és possible acostar l’alta cuina a l’àmbit hospitalari.

Postres per a diabètics sense sucre o dietes pancreàtiques amb cuina xinesa són algunes de les apostes gastronòmiques elaborades pels tres xefs. Tots estos plats han sigut preparats amb unes receptes cridaneres però sense oblidar una fàcil reproducció per a facilitar el cuinat en els hospitals. I és que gràcies a esta aposta l’alta cuina inicia una nova etapa en els centres sanitaris valencians.