Alfred Hernando Fredi, director del TrinquetPelayo, ha estat entrevistat en 7 Televalenciapel periodista d’esports Diego Martínez. En ella ens explica la renovació del recinte esportiu més antic d’Europa amb 150 anys d’història. El primer que ressalta és el “honor de dirigir un recinte tan emblemàtic, que té tants anys d’història al centre de València, amb un esport valencià i autòcton”. Un esport molt viu, el 27 de gener ha començat la Lliga de Pilota en Villareal, comencem amb la competició més important de l’escala i corda, acabarem el 18 de març en la gran final que es farà aquí en el Trinquet de Pelayo, no sabem qui la jugarà, seran els 2 equips que es classifiquin.

Sobre l’antiguitat del recinte, Alfred Hernando, ressalta que a “Europa no es coneix un altre recinte de pilota més antic, podria aventurar-me a dir que del món, no hi ha un altre recinte esportiu que no hagi parat la seva activitat des dels 150 anys que portem aquí, estar aquí té un sabor especial”. L’històric esportista de pilota recorda les partides més recordades, ressalta que ha jugat moltes vegades, però recorda dues especialment, una en el trofeu de Nadal, que es va quedar molta gent fora del Trinquetperquè estava ple, era contra el Genovés. També un mà a mà que va jugar contra Sarasolen la Fira de Julio, “són dues partides que les recordo amb molt afecte”-assegura. Afegeix que “dir que han jugat en Pelayo significa que ha debutat com a professional i que és algú, Pelayo marca sempre la diferència, ha marcat el ser un gran jugador o no, és el Trinquet més emblemàtic de tota la Comunitat Valenciana, no solament pels anys, sinó també pels partits importants que s’han jugat aquí. Penso que dir Pelayo, dir la Catedral, està molt bé dit.

Des de fa 2 anys és un Trinquet està totalment renovat, Fredi indica que han afegit “tocs moderns, sense amb prou feines tocar la seva estructura, en l’entrada, en el bar hem fet una sèrie de canvis perquè quan un entra en el recinte ja sàpiga que està en un Trinquet. Penso que s’ha conjugat molt bé la modernitat amb la tradició”.

Fredi, va rebre el guardó de millor esportista valencià, s’emociona en dir-nos que “va ser un honor, recordo aquell moment, es va presentar el capità del València CF d’aquell llavors, Enrique Saura, hi havia tennistes, el que jo fos el millor esportista valencià en aquest moment va ser una gran satisfacció, un gran reforç, que et fan venir ganes de continuar i seguir treballant”.

Sobre el Gastrobar destaca que “es volia fer un tema conjunt, fa 2 anys la primera renovació que es va fer va ser la part interna del Trinquet, sistemes de ventilació, marcadors. Ara s’ha dedicat una mica més a la part de l’entrada, que és el bar, se li ha dotat de moltes coses, sobretot d’una bona cuina, tenim a Pablo Margós, que és el xef del Gastrobar, que té una oferta gastronòmica molt interessant. Tenim arrossos i altres plats valencians, és una oferta molt bona. A més, tenim una política de portes obertes, ho tenim obert al turisme, a les escoles, els passem vídeos, fem una pràctica de pilota, els donem invitacions, és una política que penso que va a donar els seus fruits en un temps no gaire llunyà”.

Sabies que el recinte esportiu més antic d’Europa està a València?