La Fiscalia demana sis anys per a Alfonso Grau per acceptar rellotges de luxe

S'atribuix a Grau delictes de blanqueig de capitals i un delicte continuat de suborn. També se li reclama el pagament d'una multa de 75.000 euros.

33

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat una pena de sis anys de carcel per a Alfonso Grau, exvicealcalde de València, acusat d’acceptar presumptament rellotges de luxe d’un contractista de l’Ajuntament, Urbà Català, administrador del grup Transavia.

Així consta en l’escrit d’acusació lliurat al jutjat d’Instrucció número 19 de València,en el qual la Fiscalia proposa una pena de presó d’un any pel delicte de suborn i cinc anys pel de blanqueig de capitals. També se li reclama el pagament d’una multa de 75.000 euros per a Grau i el decomís dels dos rellotges.

Al costat de Grau, investigat en el conegut com a cas Imelsa, està així mateix processat en aquesta causa,l’empresari Urbà Català, responsable de Transavia i Viatges Privilege, que gestionen el ‘bus turístic’ en la ciutat. Per a ell, el fiscal reclama una pena d’un any de presó per suborn.

Segons s’ha investigat, Transvia regalava suposadament a canvi de contractes rellotges d’alta gamma a l’exvicealcalde, que l’exedil del PP en el consistori presumptament canviava per uns altres de preu superior i abonava la diferència, sistema que constituiria un blanqueig.

Les diligències es van obrir a la fi de 2015 quan el jutjat va rebre una denúncia de la Fiscalia contra tots dos investigats Grau i l’empresari Urbà Català van ser detinguts el passat 22 de febrer i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar davant la Guàrdia Civil, on es van acollir al seu dret de no declarar.