Fiestas populares y patronales

Alfafar ja està de festa, comencen com a marca la tradició les festes Patronals i Populars. Van donar començament divendres passat 1 de setembre amb la inauguració dels barracons, on l’alcalde, Juan Ramón **Adsuara, la Corporació Municipal i el teixit associatiu del municipi van donar el començament de les festes, acompanyats de la Banda de Música del Centre Instructiu Musical d’Alfafar.

Durant el cap de setmana ja s’ha gaudit de diversos actes de diferent índole, esportius, musicals o infantils entre uns altres. cal destacar la importància de la Festa de la Font, un acte molt esperat per la població d’Alfafar per la seua càrrega emotiva.

Però encara queda una setmana per a eixir al carrer i gaudir de les festes d’aquest municipi de l’Horta Sud. Enguany amb especial importància cap a l’edifici consistorial que celebra el seu 150 aniversari. A més dins de la Plaça de l’Ajuntament s’ha exposat un particular photocall, unes barques portades de la Marjal per a situar la vela llatina en el centre d’aquestes festes, ja que enguany s’ha creat l’Associació Cultural de Vela Llatina d’Alfafar, d’aquesta manera acosten la tradició i les arrels de la població al centre de la festa, donant a conèixer a tots els i les alfafarenses i especialment a les i els més joves la cultura i història de la localitat.

Sopars a la fresca, cinema en el carrer, espectacles en directe, activitats per a xiquets i xiquetes, música i més esport per a gaudir en família.

De tot el que queda per viure destaca l’exposició “Els Nostres Ídols: Claramunt”, la III Edició del Ral·li Humorístic sense Vehicles, la presentació del lliure Memòries d’Alfafar 2017, el tribut a Queen, l’Ofrena a la Verge del Do, el Correfoc, el festival de paelles o el Gran Fons Nocturn.

Activitats planejades per al gaudi en família on regne l’harmonia i el respecte cap als altres. Des de la regidoria de Festes, s’ha treballat colze a colze amb les diferents associacions i entitats culturals perquè aquestes festes siguen del grat dels veïns i veïnes d’Alfafar. Part important de la festes és gràcies a la col·laboració de persones o entitats que de forma altruista participen per a aportar el seu granit d’arena en aquestes festes 2017.