arroz

Alfafar ha començat la seua campanya de sega de l’arròs i estarà present fins al pròxim 12 d’octubre. L’arròs és un cereal autòcton d’aquesta localitat que es conrea en la Marjal d’Alfafar. Les recol·lectores treballen per a arreplegar l’arròs i traslladar-ho a les cooperatives per al seu posterior assecat.

Aquesta campanya marca la fi de l’estiu i dóna pas a la tardor, sent aquesta època la més òptima per a la recollida. Així i tot, es controla molt la humitat dels camps i s’espera a les hores centrals del dia on el sol permet que el cereal es trobe més sec millorant la sega.

Al voltant de 720 hectàrees són les que es troben en la Marjal d’Alfafar. Sent un gran terrè el que es troba implicat en aquesta campanya, des del Consistori es treballa conjuntament amb la Policia Local del municipi. D’aquesta manera, els camins d’accés als camps han sigut senyalitzats per a advertir als vehicles de la presència de màquines treballant. A més la Policia Local d’Alfafar, intensifica la vigilància en aquesta zona per a evitar robatoris o altres accions vandàliques amb l’objectiu de mantenir en perfecte estat els materials utilitzats per a la recol·lecta del cereal.

Els recol·lectors, enguany, destaquen la presència d’un fong que ha produït un baix nivell d’arròs útil, la pyricularia. Es considera la principal malaltia de l’arròs per la seua gran reproducció i el seu poder destructiu en condicions favorables. A causa de l’alta humitat de l’hivern i poc ponent a l’estiu ha afavorit el desenvolupament d’aquest fong que farà minvar la recollida. Malgrat el treball dels pagesos de preparar el camp abans de sembrar, evitant el creixement d’aquesta malaltia, la recollida està veient afectada fins a en 200 quilos d’arròs menys per anegada, especialment en l’arròs denominat bomba, i veient-se una mica menys afectades la resta de varietats d’arròs.