En el tradicional menjar nadalenc del Col·legi de Metges de València amb els mitjans de comunicació, la presidenta de la corporació, Dra. Mercedes Hurtado, ha comentat les dades d’un estudi recent que alerta sobre el dèficit de metges en la província de València els pròxims anys. Així mateix, ha realitzat un balanç dels realitzat en aquests tres anys i mitjà de mandat i ha anunciat la seua presentació a la reelecció en les pròximes eleccions de la corporació del pròxim any 2008.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa que durant la trobada s’ha posat el focus en un recent estudi del que es desprèn que en 5 anys el 20% de la colegiación (2.844 metges) estarà en edat de jubilació. De la mateixa manera, la previsió, sobre la base de les dades d’altres anys, és que es colegien en aqueixos pròxims 5 anys una mitjana de 350 a l’any, un total 1750. Del total d’eixos nous que es colegian, almenys, un 10% es van a altres països per les millors condicions laborals a l’any d’estar d’estar col·legiats, quedant-se un total de 1500 metges en eixos 5 anys.

Segons ha explicat la Dra. Hurtado “estes dades auguren un dèficit de metges els pròxims anys agreujat per qüestions com l’augment de l’envelliment de la població i la cronicitat de les patologies. Dades que apunten clarament a la creixent demanda d’assistència sanitària i per tant la necessitat de més mèdics en el sector sanitari públic”.

Des de l’ICOMV detallen que la comissió d’intrusisme ha estudiat durant 2017 quatre nous casos de presumpte intrusisme en la província dels quals un ha sigut presentat en la fiscalia i els tres segueixen en recerca per a la recopilació de proves. Com a novetat s’ha anunciat la incorporació de responsables de llicències de l’ajuntament de València a la comissió per a tractar d’augmentar el control sobre aquelles persones que sol·liciten llicències d’activitat relacionades amb la pràctica mèdica.

En exe sentit, la representant del col·lectiu mèdic valencià ha tendit la mà a la conselleria de sanitat per a unir-se a la comissió i lluitar tots junts per a eradicar aquesta greu pràctica que pot posar en perill la salut i fins i tot la vida dels ciutadans valencians.

Finalment, la presidenta ha realitzat un balanç de les actuacions realitzades en matèria d’agressions a metges amb la implantació de la nova web com a plataforma de denúncia davant qualsevol agressió. També ha destacat l’augment i creació de noves beques de formació així com la recent implantació d’un curs gratuït per col·legiat i any en àrees no mèdiques com a idiomes, programes informàtics, oratòria, biomedicina etc.