Alertan de brotes de cucarachas en el Hospital Clínico de Valencia

Una porta amb més d’una desena de panderoles és la imatge que han difós hui des de l’Hospital Clínic de València. El sindicat CSIF ha sigut qui ha alertat d’aquesta plaga d’insectes per a reclamar més neteja, desinfecció i prevenció.

La central sindical ha denunciat l’aparició de nous brots de panderoles aquesta setmana en la planta baixa del recinte. Segons han explicat, aquests insectes ixen d’embornals instal·lats al costat de la porta que separa la centraleta del corredor i s’expandeixen per l’hospital.

L’últim brot ha sigut detectat en el mateix lloc on fa un mes es va veure a una rata. Es tracta del tram que enllaça Urgències amb Observació B, un corredor pel qual cada dia circulen centenars de persones, entre pacients i professionals. A més, aqueix mateix lloc es troba enfront de la sala d’espera del servei de Radiologia i prop de rehabilitació. Per això, es tracta d’un espai d’abundant trànsit molt pròxim també a l’entrada del recinte.

Plaga de panderoles en la planta baixa de l’Hospital Clínic de València.

La central sindical recalca que amb insistència ve advertint en el Comitè de Seguretat i Salut Laboral de la necessitat de reforçar la neteja a l’hospital. CSIF demanda més personal i recursos a més de dur a terme una desinfecció a fons.

D’altra banda, lamenten l’actuació de l’adreça del Clínic. Asseguren que coneixen la situació i no han pres mesures més contundents per a afrontar-ho. El sindicat reclama amb urgència una actuació amb els mitjans necessaris per a abordar la plaga. A més, recorden que és un recinte en el qual la higiene ha de cuidar-se al màxim per seguretat dels malalts.