listeriosis

Xina ha tornat a denunciar la existència de coronavirus en un lot de carn procedent de França. El país asiàtic ha detectat restes de SARS-CoV-2 en porc congelat després de realitzar una inspecció aleatòria.

Segons el diari The Paperles 25 tones de carn encara no havien eixit al mercat. La importació havia entrat a la Xina per mitjà del port de Yangshan (Shanghái). Aquesta es trobava emmagatzemada en Xiamen, lloc on se li va realitzar un test d’àcid nucleido. Després d’això, les autoritats sanitàries xineses van desinfectar el carregament per a evitar l’entrada de COVID al país.

Aquest fet se suma al de la setmana passada amb carn importada del Brasil. En aqueix cas van ser 27 tones de boví congelat que tampoc van arribar al mercat. Va ser en Wuhan on es va realitzar un test que va eixir positiu en coronavirus.

MÉS MESURADES DE CONTROL

La detenció de coronavirus en productes refrigerats ha alçat les alertes en les importacions. Durant les últimes setmanes, aliments congelats de diversos estats europeus com Alemanya, Països Baixos o Rússia han donat positiu en el virus.

Això ja va provocar un rebrot de coronavirus en Qingdao a primers d’octubre pel que les autoritats xineses han decidit incrementar les mesures de control. Ara tots els productes congelats que arriben al país asiàtic hauran de sotmetre’s a anàlisi i desinfecció amb la finalitat d’evitar una nova propagació de la pandèmia.