Valencia entra en alerta amarilla por un temporal marítimo de viento y lluvia
Una persona camina por el centro de la capital en una jornada marcada por las lluvias y la bajada de temperaturas, en Madrid, (España), a 2 de octubre de 2020. Esto se debe a la llegada de la borrasca atlántica Alex que se profundiza desde ayer - Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Les pluges no abandonen València. Un nou front atlàntic arribarà a la península deixant precipitacions i posant en alerta a 13 províncies. Les més afectades seran València, amb 80 litres per metre quadrat en dotze hores i Castelló, que estarà en risc taronja, per acumulacions pròximes als 100 litres per metre quadrat.

Així, per a la Comunitat Valenciana es preveu una jornada de precipitacions generalitzades que seran més persistents en la meitat septentrional, especialment a l’interior, on podran ser localment fortes.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), hi haurà cel nuvolós i no es descarta que les pluges puguen anar acompanyades per tempesta. Hi haurà probables boires en punts de muntanya i bancs de boira.

El vent tampoc desapareixerà. Més marcat en el litoral, serà ocasionalment fort en el terç nord. En la resta serà fluix amb alguns intervals de major intensitat al llarg del dia.

Quant a les temperatures mínimes aniran en lleuger ascens. Les màximes no sofriran canvis o tindran lleus descensos i la variació al llarg del dia serà mínima.

Predicción del tiempo de esta semana / AEMET

Sense canvis al llarg de la setmana a València

Aquesta previsió no preveu canvis de cara a les pròximes jornades. Així, el temps continuarà inestable i plujós durant tota la setmana. Les temperatures, sense canvis, es mantindran al voltant dels 14 °C.

De cara el dimarts s’esperen les pluges més intenses. Segons AEMET, el front tempestuós situat a les comarques de l’interior es desplaçarà cap a la costa deixant intenses precipitacions en tot el litoral valencià. Aquest dia també arribarà la inestabilitat a la província d’Alacant, que sofrirà una jornada de tempestes, especialment en la zona nord.