Les tempestes activen l’alerta groga en el litoral de la Comunitat Valenciana

Les precipitacions podrien aconseguir els 20 litres per metre quadrat en tan sol una hora i perllongar-se al llarg de tota la setmana.

tormenta
Zona comercial de Valencina inundada tras una tormenta.

Continuen les precipitacions a la Comunitat Valenciana. Hui l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta groga per possibilitat de pluges i tempestes tant en el litoral de la província de València i del nord d’Alacant com en la província de Castelló.

En el cas de València i Alacant l’alerta activada és per pluges doncs les precipitacions podrien aconseguir un total de 20 litres per metre quadrat en tan sol una hora. En el cas de Castelló la xifra seria molt similar però amb una alerta per tempesta ja que s’estima una probabilitat del 40 al 70%.

De moment les previsions d’Aemet s’estan complint i és que la capital del Turia ha despertat amb un fort aiguat que se suma així a la del passat dilluns i que podria repetir-se al llarg de la setmana.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia recorden que l’alerta groga no suposa un risc per a la població a nivell en general però sí per a activitats determinades.

Valencia en alerta amarilla por tormentas y granizo