Activan la alerta amarilla en Valencia por tormenta y granizo
Rayo captado este lunes en Valencia. / FOTO: @

Gran part de la Comunitat Valenciana ha arrancat la setmana amb l’alerta de fortes precipitacions. En el cas de la província de València, la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat el nivell d’alerta groc. Ací s’esperen precipitacions de risc que podrien deixar fins a 20 l/m2 en una hora.

Segons Aemet, els ruixats i tempestes seran els protagonistes de la jornada. A més, poden ser localment forts i persistents podent anar acompanyades de calamarsa a partir del migdia. A això se li sumen les descàrregues elèctriques i és que hui ja han impactat dos raigs dins de la ciutat de València.

En el cas d’Alacant el risc és major. Allí s’ha activat l’alerta taronja tant en les zones d’interior com en la costa perquè les pluges podrien deixar fins a 30 l/m2 en una hora.

Durant aquest dilluns també hi haurà un descens considerable de les temperatures. Segons Aemet, València tindrà unes màximes de 21º i mínimes de 17º, sent més acusat a l’interior. En municipis com Requena, per exemple, es mantenen les màximes de la capital de província però les mínimes descendiran fins als 10º.

Al llarg de la vesprada del dilluns serà quan la borrasca iniciarà la seua marxa de la Comunitat Valenciana. Per a la resta de la setmana es preveu el retorn de l’estabilitat meteorològica pròpia de les dates.