Previsió Dimecres

Seguim amb inestabilitat en les capes altes de l’atmosfera. Començarem el dia amb vents fluixos de ponent, i sol amb intervals nuvolosos en pràcticament la totalitat del territori.

Possibilitat d’alguna tempesta en zones muntanyenques, i a l’interior de la Comunitat. Les temperatures mínimes baixen un parell de graus, valors que se situaran entorn dels 17/18 graus en les 3 capitals de província.

Segons la predicció de Aemet, serà el dimecres a la vesprada, , quan tornen les pluges. S’esperen ruixats, més probables a la vesprada i a l’interior, que localment podran ser forts, principalment en la meitat nord, acompanyats ocasionalment de tempesta. Temperatures en descens localment. Vent variable fluix predominant la component oest a l’interior.

Dijous, Divendres i Dissabte

Per al dijous ens espera un dia assolellat en tota la Comunitat amb núvols d’evolució en zones de muntanya a la vesprada. Les temperatures pugen especialment les màximes.
El divendres de nou dia assolellat i amb ambient calorós. Els termòmetres a l’alça sobretot en les comarques de l’interior. De cara al dissabte veurem com evoluciona el temps inestable d’aquests dies. En principi dia assolellat amb algunes pluges ocasionals a Alacant i temperatures sense canvis.

Per què està el temps tan inestable?

Durant les últimes setmanes les Danas ens estan visitant de forma recurrent.

Són borses d’aire fred en les capes altes de la troposfera que no solen tenir reflex amb baixes en superfície. La raó perquè estiguen passant tantes és el canvi de circulació dels grans protagonistes del centre d’Europa.

En el nord-oest d’Europa porten setmanes passant “calor” perquè tenen un potent anticicló que bloqueja l’accés als fronts freds tan habituals allí, que es veuen forçats a anar molt al sud, per la Península Ibèrica.