Pagar més per un mateix servei. Esta és la situació que des de fa diverses dècades viuen diàriament els usuaris del transport metropolità de València. Conforme passen els anys les tarifes s’incrementen i els valencians paguen majors quantitats que usuaris de ciutats com Madrid, Barcelona o Las Palmas de Gran Canaria.

El motiu és la falta d’inversió del Govern central i és que mentres la capital espanyola o la Ciutat Comtal rebran més de 100 milions d’euros per a la gestió del seu transport, la Comunitat no obtindrà cap ajuda segons contemplen els Pressupostos Generals de l’Estat 2018.

Hui l‘Autoritat de Transport Metropolità de València, la Generalitat i 60 alcaldes acudisquen a Madrid en senyal de protesta. L’objectiu és l’admissió d’una esmena en els Pressupostos Generals que incloga una inversió de 38 milions d’euros en el transport públic valencià.

El poder municipalista valencià tractarà així d’acabar amb una situació qualificada de “discriminatòria” per a oferir als ciutadans de València un transport econòmic, sostenible i de qualitat.