Ens traslladem fins a la comarca de l’Horta Nord, l’únic territori europeu on es cultiva un dels superaliments de la NASA: la xufa valenciana. Este tubercle, clau en l’elaboració de l’orxata, és un dels productes estrela de la capital del Túria i és que gràcies al seu dulçor conquista diàriament centenars de paladars tant de valencians com d’estrangers.

Conèixer el seu procés de cultiu és una de les opcions turístiques que ofereix la ciutat amb la denominada “Ruta de la Xufa”. Des del Consell Regulador de la Xufa de València es recomana visitar les plantacions de la zona de l’horta d’Alboraia durant els mesos de primavera. En esta època de l’any ja ha finalitzat la recol·lecció de la xufa, una ocasió que es pot aprofitar per a veure el tubercle en el moment de plantació i en el seu posterior procés d’assecat.

A més de conèixer el procés de cultiu, la Ruta de la Xufa permet observar altres elements característics de l’horta valenciana com són les barraques o les alqueríes. Tot açò acompanyat d’un paisatge únic que guia al visitant fins a les cases d’orxata més típiques d’Alboraia per a gaudir de l’autèntica xufa de València.