El Teatre Olympia de València ha presentat ‘La vuelta de Nora’, l’obra teatral protagonitzada per Aitana Sánchez Gijón (‘Velvet’), Elena Rivera (‘Cuéntame cómo pasó’), Roberto Enríquez (‘Vis a vis‘) i María Isabel Díaz Lago (‘Vis a vis‘) que s’estrena hui en els escenaris valencians i que romandrà en cartell fins al pròxim 20 de gener.

La vuelta de Nora, escrita en el 2017 per Lucas Hnath, és la seqüela de Casa de Muñecas d’Ibsen. Comença amb una anomenada a la porta, la mateixa porta que Nora va tancar d’una portada 15 anys arrere just abans que caiguera el teló. I és ara un autor contemporani qui presa el relleu a Ibseny desenvolupa l’acció, explorant el caos emocional resultant per la volta a casa de Nora.

La seua estrena a Broadway va ser la sensació de la temporada, ampliant la seua temporada en exhibició, molt per damunt de les obres no musicals. Crítiques tan rotundes com “La millor obra de la temporada” (The New York Times) o “L’única cosa que vull fer la resta de la meua vida és parlar de ‘Casa de Muñecas, Segunda Parte'” (The Washington Post) van ajudar aquest fenomen que va collir huit nominacions als Tommy, entre els quals destaquen Millor Obra, Millor Direcció i Millor interpretació.

Sinopsi

Després d’abandonar la seua casa, al seu marit, els seus fills i la seua mainadera, la protagonista s’ha convertit en una reeixida escriptora feminista. La raó de la seua volta és formalitzar els papers de divorci, per al que necessita la signatura del seu exmarit, Torvald. Durant el transcurs de l’obra, Nora serà qüestionada sobre els seus actes i el temps que ha estat desapareguda (arribant fins i tot a donar-la per morta), així com recriminada per les conseqüències de la seua fugida, expressades des de cadascun dels punts de vista dels personatges.

El Musical estrena en València la obra El Mago