Més de 2.400 agents vetlaran per la seguretat de València en Nadal

Entra en marxa la segona fase del dispositiu especial "Comerç Segur" amb reforç de les zones per als vianants davant l'alerta 4 per amenaça terrorista.

agentes

Amb la campanya de Nadal en plena ebullició, els carrers de València i els seus centres comercials desborden aquests dies de gent ultimant la compra de regals i tots els preparatius per a aquestes festes. Davant tal gentada de persones és imprescindible la seguretat ciutadana, per a açò la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha posat en marxa la segona fase del dispositiu especial “Comerç Segur”.

Un total de 3.500 agents de la Policia Nacional seran els que vetlen durant aquestes dates pel benestar de tots els valencians amb l’objectiu de prevenir i evitar robatoris o estafes que es realitzen en les grans aglomeracions.

Si parlem a nivell provincial, València comptarà amb la participació de 2.420 policies, Alacant amb 734 i Castelló amb 350 agents. A més, en el cas de la capital del Túria hi haurà una unitat especial de cavalleria que recorrerà les zones comercials més transitades fins que finalitze el dispositiu el 8 de gener, una vegada passades les festes i l’arrencada de rebaixes.

Alerta 4 per amenaça terrorista

A més del dispositiu autonòmic, la regidoria de Protecció Ciutadana s’ha sumat a la prevenció d’atemptats de zones per als vianants com el centre històric, el passeig marítim o el Pont de Fusta.

El dispositiu anunciat per a aquest nadal suposa l’actuació de 325 agents de la Policia Local, mentre que en el cas de Nit de cap d’any es prestarà especial atenció a la festa organitzada en la Plaça de l’Ajuntament amb un dispositiu de 70 agents, 4 comandaments, 3 inspectors i 1 intendent.

Interior engega la campanya #QuéHacerEnUnAtentado

El Ministeri de l’Interior ha presentat aquesta setmana la campanya informativa #QuéHacerEnUnAtentado amb un decàleg de consells en matèria d’autoprotecció davant eventuals atacs terroristes.

Les persones que es vegen involucrades en un atemptat no hauran de detenir-se a arreplegar pertinences o objectes, ni tirar-se al sòl fingint haver sigut abatut. Han de procurar, açò sí, alertar a altres persones per a tractar d’impedir que s’aproximen i seguir totes les instruccions de les Forces i Cossos de Seguretat o personal de seguretat si ho hi haguera.

Tant si es troba en la via pública com en un edifici, el Ministeri de l’Interior recomana a la població ocultar-se protegint-se després d’algun mur o obstacle suficientment resistent si no pot allunyar-se del lloc de l’incident. Si s’oculta una persona en un establiment o local, el millor és tancar la porta reforçant el tancament amb mobles o estris i després, allunyar-se. I sempre fent el menor soroll possible, silenciant el telèfon mòbil per a no revelar la seua presència.

Tan aviat com li siga possible i sense delatar la seua posició, tota persona que es veja immersa en un atemptat, ha d’avisar a les Forces i Cossos de Seguretat, informant de tots els detalls que recorde. L’aplicació gratuïta per a telèfons mòbils “AlertCorps” permet enviar una alerta amb la posició geogràfica als cossos policials més propers, així com mantenir una conversa per telèfon o un xat i col·laborar amb els serveis policials.