noche

L’àrea de Protecció Ciutadana ha preparat amb motiu de la celebració de la Nit de Sant Joan en les platges de la ciutat de València un dispositiu especial amb Policia Local, Bombers i Protecció Civil que comptarà amb més de 200 policies en la nit del dissabte i que garantirà la correcta circulació i controlarà que l’accés a la platja siga sense botelles de vidre.

“Més de 200 policies actuaran en la nit del dissabte per a garantir la correcta circulació i per a fer els controls d’accés a la platja, perquè com en els últims anys està prohibit l’accés amb botelles de vidre i és el propi Ajuntament qui serveix la llenya en el passeig”, ha exposat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, qui ha recordat que serà la Policia Local “qui exercirà aqueix control per a garantir la seguretat de tots i totes i que no tinguem ni claus ni vidres en l’arena, ja que l’objectiu és que la gent ho passe ben i que no haja ferits ni problemes en aqueixa nit”.

220 OPERARIS DE NETEJA TREBALLARAN DURANT LA NIT DE SANT JOAN

Atès que està prohibit portar vidres en les celebracions de Sant Joan s’estima que l’ús d’envasos i gots de plàstic serà majoritari. Per a aprofitar aquesta circumstància es desenvoluparà una nova edició de la campanya ‘Ara pots pujar el reciclatge’ entre les 18.00 hores de la vesprada i les 23.00 hores de dissabte per a fomentar el reciclatge. Hi haurà tres punts de reciclatge distribuïts en el passeig, davant la zona de fogueres. Les persones que participen obtindran tiquets per a participar en el sorteig d’una bicicleta, com en les edicions anteriors.

El dissabte els preparatius començaran en les platges urbanes de la ciutat amb la instal·lació de vuit contenidors de gran volum per a la descàrrega dels residus netejats i recollits durant la matinada següent. A més, s’incrementarà la xifra de papereres en l’arena amb 24 unitats de dipòsits metàl·lics.

Així mateix, el repartiment tradicional de llenya es realitzarà entre les 18.00 i les 20.00 hores en nou punts diferents del Passeig Marítim. S’estima que es repartiran entre 30 i 35 tones de llenya. També es distribuiran 5.000 borses per a facilitar que les persones assistents a la celebració puguen dipositar els residus que generen. En total, en aquests preparatius treballaran més d’una vintena d’operaris per a les tasques de repartiment de llenya i borses, la instal·lació de bidons metàl·lics, etc.

“L’objectiu és finalitzar els treballs entre les 8.00 i les 8.30 hores. A més, afegirem com sempre un reforç el dia 25 per als dispositius habituals de neteja manual de l’arena i de neteja viària i de jardins, amb un total de 34-35 operaris en l’arena i tres limpiaplayas entre les 6.00 i les 11.45 hores, primer en l’arena i després en el passeig i en els seus jardins”, ha explicat la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, qui ha destacat que enguany s’espera una gran afluència de gent en caure en dissabte la celebració i per açò ha fet “una crida a la col·laboració de totes les persones que s’acosten a les nostres platges” i ha assenyalat que “la coordinació amb la Policia Local és fonamental perquè el dispositiu oferisca uns resultats òptims”.