AEMET activa dos alertas: así será el tiempo de este fin de semana

El cap de setmana ha arribat però el fa amb vent i fred en tota la Comunitat Valenciana. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat per a la jornada d’aquest divendres una doble alerta groga.

Aquesta afectarà principalment el nord de Castelló on s’esperen fortes ratxes de vent que podrien aconseguir fins als 90 km/h en municipis amb Mora de Rubielos, Sogorb o Morella. En el litoral nord també hi ha previsió que el vent arribe als 80 km/h afectant localitats com Vinaròs o Peñíscola. És a més en aquesta zona de la província on hi ha una segona alerta activa per fenòmens costaners amb vents del nord-oest de força 7.

Per a la província de València no hi ha alerta però també caldrà tenir precaució amb el vent. En la zona nord podrà arribar-se fins als 43 km/h mentre a la ciutat no se superaran els 24 km/h, xifra que descendirà en les últimes hores del dia.

Cara al dissabte, AEMET mantindrà les alertes a Castelló. No obstant això, el diumenge es reduiran a l’interior nord de la província.

ELS TERMÒMETRES ES DESPLOMEN

Al marge del vent, la Comunitat Valenciana registrarà a partir de hui un notable descens de la temperatura. En el litoral de València les màximes baixaran fins als 27 graus mentre a l’interior no pujaran dels 21º. A més, també hi ha enfonsament de les mínimes fins als 9º a Requena i els 18º en la costa.

Per al dissabte les màximes es mantindran inalterables encara que sí que es notarà més fred lloc que les mínimes baixaran més. Mentre a l’interior podrien arribar als 7º de matinada, València es quedarà en 15º i Gandia en 14º. No obstant això, la temperatura més baixa serà la de Morella amb 6° de mínima.

El cap de setmana es tancarà amb una xicoteta pujada dels mercuris a Alacant on es fregaran els 30º. No obstant això, per a València s’espera una lleugera baixada de la màxima (25º) i una pujada de la mínima (18º).