Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

El temps de València podria donar un gir de 360 graus. La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha apuntat l’arribada de tempestes i pluja en qüestió d’hores. Així mateix, les seues previsions auguren la presència d’una DANA a l’oest de la península.

L’entitat ha assenyalat que durant aquesta última setmana de primavera la DANA augmentarà la inestabilitat atmosfèrica. Per això, a partir d’aquest dimecres baixaran les temperatures. Segons l’entitat, no es recuperaran fins al pròxim cap de setmana.

En aquest sentit, l’agència ha fixat una data per a l’inici de les pluges i tempestes: el dijous 17 de juny. Durant aquesta jornada, Aemet pronóstica un 80 per cent de tempestes i pluges a València. No obstant això, la probabilitat disminuirà el divendres (un 25%) encara que augmentarà tant el dissabte (55%) i el diumenge (30%).

Quin és el temps dels pròxims dies en la Comunitat?

Aemet assenyala que el temps del dimecres compta amb intervals nuvolosos i nuvolositat d’evolució en zones de l’interior. Així mateix, tampoc descarta algun ruixat: durant tota la jornada hi haurà un 20 per cent de probabilitat de pluja.

Les temperatures mínimes aniran en ascens. Mentrestant, les màximes tindran pocs canvis i seran significativament altes. La temperatura mínima està fixada en els 23 graus i la màxima està fixada per a les 14 hores amb 32 graus.

El dijous serà el dia més inestable. El temps de València vindrà acompanyat de ruixats i tempestes en moltes zones de la Comunitat. Això es deurà a l’aproximació d’un front, que provocarà calamarsa i vent intens en algunes zones de la Comunitat.

Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Pronòstic del temps en la Comunitat Valenciana per al dijous 17 de juny. / Aemet
Tal com assenyala la web de l’agència estatal, la jornada del dijous arrancarà amb un 90% de probabilitat de precipitacions. No serà fins a última hora del migdia quan baixen els percentatges. Les temperatures també es veuran perjudicades i seran més fredes del normal per a aquesta època: amb 23 gados de mitjana. El dia acabarà amb intervals nuvolosos. No obstant això, la intensitat de pluges baixarà a un 30 per cent al migdia.