precipitaciones

A partir del dijous, i almenys fins al dilluns 21, s’espera que la Península es veja afectada per una àmplia borrasca. Així ho ha anunciat avui la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en un comunicat especial d’alerta.

Segons assenyalen, es tracta d’un fenomen “inusual” per a l’època de l’any i deixarà precipitacions abundants. A més, esperen que hi haja un descens progressiu de les temperatures, especialment les diürnes.

La borrasca es troba actualment sobre l’Atlàntic. No obstant això, serà a partir del dijous quan ja estiga prou pròxima a la Península com per a deixar les primeres precipitacions que afectaran l’extrem occidental.

A més del front, l’augment de la inestabilitat i la gran quantitat d’humitat d’origen subtropical captada per la pròpia borrasca, afavoriran que es produïsquen ruixats en gran part d’Espanya. Aquests seran localment forts i acompanyats de tempestes i calamarsa. Possiblement aquest dia l’àrea mediterrània serà la zona menys afectada.

S’espera que el divendres el centre de la borrasca canvie de direcció. Primer anirà cap a l’est, aconseguint el sud de Portugal. Durant el cap de setmana es traslladarà de sud a nord recorrent l’extrem occidental peninsular. Els fronts aniran entrant pel sud-oest generalitzant les precipitacions i, en anar acompanyats d’intervals de vent fort de component sud, segurament seran persistents en els vessants sud dels sistemes muntanyencs.

A partir del dilluns és probable que la borrasca s’allunye pel Cantàbric ja molt afeblida. A causa de la incertesa que existeix en la trajectòria de la borrasca, es recomana consultar les prediccions actualitzades ja que un xicotet canvi pot modificar sensiblement les zones afectades.

QUAN PLOURÀ A VALÈNCIA?

El dijous serà una jornada d’intervals nuvolosos amb probabilitat de precipitacions disperses i ocasionals a l’interior de la províncies. Les temperatures mínimes aniran en ascens i les màximes en descens encara que continuaran rondant els 30°.

Cara al divendres s’esperen precipitacions i tempestes durant la segona meitat del dia, més probables i intenses a l’interior de la meitat nord. Els termòmetres aniran en lleuger descens encara que les màximes es mantindran pròximes als 28°.

El dissabte anuncien un cel nuvolós amb precipitacions i tempestes. Aquestes poden ser forts a València i Castelló. No obstant això, s’espera que botiga a buidar a la vesprada. Les mínimes aniran en lleuger descens arribant fins als 13° a l’interior. No obstant això, les màximes pujaran de nou i es tornaran a situar per damunt dels 30 graus.

Encara que el diumenge continuarà la influència de la borrasca sobre la Península, de moment es descarta que puga afectar a València. La major probabilitat de pluges i tempestes serà a Galícia i l’àrea Pirinenca.