Una gota fría amenaza las Fallas de Valencia
Una calle de Valencia bajo el

El mal temps propi de la tardor sembla que ja està ací. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha advertit que serà una setmana d’inestabilitat climàtica. Segons avancen, les províncies de València i Alacant esperaran ruixats i pluges en la vespra del Pilar.

Per a aquest dilluns, Aemet ha advertit que la província de València podria viure probables precipitacions. Es preveu que en general siguen febles i tinguen lloc principalment en la meitat sud.

A Alacant també s’esperen pluges durant la primera meitat del dia, principalment en el nord-est i en el litoral sud. A Castelló per contra no hi ha probabilitat de precipitacions però sí un dràstic descens dels mercuris. Allí les mínimes d’aquesta matinada han arribat als 7 graus a Morella i localitats pròximes.

Cara al dimarts dia 12, jornada festiva en tota Espanya, predominarà el cel poc nuvolós o buidat a València. La província comptarà amb núvols baixos i boires matinals i les temperatures mínimes tornaran a descendir arribant fins als 9 graus a l’interior. No obstant això, les màximes pujaran i s’aconseguiran els 25 graus en el litoral valencià i alguns punts de l’interior com Ontinyent.

A Alacant predominarà el cel poc nuvolós amb núvols baixos i boires matinals. Les temperatures mínimes aniran en lleuger descens arribant als 10 graus a Alcoi. Les màximes per contra estaran sense canvis i rondaran els 25-26 graus.

Respecte a la província de Castelló es viurà una jornada assolellada i poc nuvolosa. Igual que en la resta de l’autonomia, les mínimes viuran un lleuger descens i les màximes un lleuger ascens.