Aemet activa la alerta amarilla en Valencia
Alerta amarilla en la Comunitat Valenciana por fuertes rachas de viento. / AEMET

La totalitat de la província de València ha entrat en alerta groga per fortes ratxes de vent. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el avís groc per risc de ratxes màximes de 80 quilòmetres per hora en les zones més exposades.

De moment, el vent ha aconseguit els 65 km/h a Utiel. Segons dades d’Aemet arreplegats pel 112, les zones de l’interior han sigut ara com ara les més perjudicades pel vendaval. El vent ha arribat als 57 km/h a Morella; els 56 km/h a Alcoi i els 51 km/h a Vilafranca. En el litoral valencià s’han registrat ratxes de vent de fins a 50 km/h i en l’aeroport de València la xifra ha arribat fins als 48 km/h.

A més, el risc continuarà actiu tota la jornada i creixerà cara al dimarts. A partir de la mitjanit se sumarà al nivell de reg el litoral sud d’Alacant. No obstant això, al migdia començarà a amainar la intensitat del vent. Segons les previsions d’Aemet, a les 16.00 hores es desactivaran totes les alertes de la Comunitat Valenciana.

Al marge del vent, València viurà una setmana anticiclònica. L’Agència Estatal de Meteorologia ha anunciat unes jornades on les temperatures aconseguiran valors més alts del normal per a aquesta època de l’any. Si es compleixen les primeres previsions, es viurà una Nit de cap d’any lliure de pluja. A això se sumarà una arrencada del 2022 amb mercuris que arribaran a superar els 20 graus de màxima.