Aemet activa la alerta amarilla en la Comunitat Valenciana
Control de la Guardia Civil en una carretera valenciana,

L’hivern continua avançant i el fred ja ha arribat a valors extrems per a la Comunitat Valenciana. La borrasca Filomena, que ha perdut intensitat després del seu pas per la Península, es troba des del diumenge en el Mediterrani occidental.

Amb l’arribada de l’anticicló es produirà un descens acusat de les temperatures nocturnes durant els pròxims dies. Per això, hi haurà gelades generalitzades a l’interior que seran forts en zones de muntanya i en àmplies zones planes amb superfície nevada. A més, tampoc es descarten gelades en el litoral encara que de caràcter més feble.

Davant aquesta situació, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat les alertes en gran part de la Comunitat. Aquesta nit, a les 22.00 hores, tota la província de València entrarà en alerta groga. També ho farà l’interior d’Alacant i l’interior nord de Castelló.

Alerta per fred en la Comunitat Valenciana per a la nit del dilluns i matinada del dimarts. /AEMET

En totes les àrees assenyalades s’espera que els termòmetres descendisquen fins als -6 graus. En el cas del litoral valencià, incloent a la capital del Túria, les mínimes podrien arribar als -2º. A més, la sensació tèrmica serà més baixa arribant als -15º a l’interior i als -2º en zones com València o Gandia i fins i tot -3º a Cullera.

L’alerta groga continuarà activa fins a primera hora del dimarts. A les 09.00 hores es desactivarà per a començar un lleuger ascens fins al migdia. En el punt àlgid de la jornada s’arribaran als 12º en el litoral. No obstant això, a l’interior s’esperen termòmetres de 5 a 10º com a màxim.

EL DIMECRES SEGUIRÀ L’ALERTA GROGA

Cara a la mitjanit tornarà l’alerta. A les 24:00 hores s’activarà el nivell de risc groc a l’interior de València. En la zona nord on se situen localitats com Requena o Utiel s’espera arribar a -6°; a l’interior sud (Xàtiva o Ontinyent) les mínimes es desplomaran als -4°. La sensació tèrmica serà de -7º a l’interior i de -1º a València.

Dita alerta romandrà activa tota la matinada fins a les 09.00 hores del dimecres. A partir de llavors s’iniciarà un ascens de les temperatures, sobretot de les nocturnes. No obstant això, les gelades continuaran de forma generalitzada en encara que no amb la intensitat dels primers dies de la setmana.