La Setmana Santa de Torrent va arrancar ahir els seus actes amb la celebració del Diumenge de Rams.

El so de les cornetes i tambors va omplir els carrers de Torrent, una celebració en la qual van participar les germandats de Torrent i la Reina del Encontre 2019, Maria Silla Mora.

El matí es va iniciar a les 9h en la parròquia de l’Asunción, amb la concentració de totes les germandats i la benedicció de les palmes. A continuació es van celebrar les processons que van arribar fins a la parròquia del Bon Consell.

Dos concerts de música sacra, i el recital de poesia i música ‘Contemplant la Creu’ de la germandat del Santíssim Crist de la Bona Mort van completar els actes de Setmana Santa del passat cap de setmana.

Les processons continúen hui i se celebraran fins al 21 d’abril, Diumenge de Resurrecció.

Aquests són els actes més importants de la Setmana Santa a Torrent:

Dilluns Sant

Hui dilluns sant té lloc la Celebració del Via crucis de la Germandat de Jesús de Medinaceli, el de les Germandats pertanyents a la Parròquia de Ntra. Sra. de Muntanya-Sion i el de la Germandat de la Flagel·lació del Senyor.
A més es realitzarà el trasllat processional del Pas del Sant Sopar i de la Germandat les Negacions de Pedro.

Dimarts Sant

El dimarts sant ve caracteritzat pels trasllats de les següents germandats: la Germandat del Santíssim Crist de la Bona Mort, Trasllat de les Tres Creus ,Trasllat del Pas del Ecce-Homo, Trasllat processional del Pas de la Flagel·lació del Senyor, Trasllat processional de la Germandat de la Crucifixió del Senyor, trasllat de la Germandat del Santíssim Crist de la Bona Mort

I també pel Viacrucis en el Temple de la Parròquia de l’Asunción de Ntra. Sra. de la Germandat del Santíssim Crist de la Bona Mort, la Processó de les Set Paraules, l’acte d’oració de la Germandat en la Parròquia de San José, l’acte processional dels Set Dolores de la Verge i la processó penitencial «El Crist del Perdó».

Dimecres sant

El dimecres sant a Torrent es viu intensament amb la celebració de la Processó penitencial i la representació vivent de les Negacions de Pedro i la Trobada de la Verónica.
A més, es celebren els següents trasllats: el del Pas de Jesús de Medinaceli, el del Pas de la M.I. Germanor de Jesús davant El Sanedrín, el trasllat i representació vivent de les Tres Caigudes de Jesús en el Camí del Calvari, el de la Germandat dels Set Paraules i el Crist del Perdó, el Trasllat d’Oració i Penitència de la Germandat de l’Oració de l’Hort i el Trasllat del Pas del Prendiment de Jesús.

Dijous sant

Els actes més importants del dijous sant són el Trasllat Penitencial del Pas del Sant Calze de la Germandat del Sant Sopar i Cavallers del Sant Calze, la Processó penitencial de la Germandat del Ecce-Homo, el Trasllat del Pas de Jesús Nazareno i Simón Cirineo, el Trasllat Processional del Sant Enterrament, el Trasllat processional de la M.I. Germandat Ntra. Sra. dels Dolors, l’Acte d’oració de la Germandat davant el monument en la Parròquia de l’Asunción de Ntra. Sra i la Solemne processó del Silenci de la M.I. Germandat del Descendimient de la Creu, Santa María del Testimoniatge i Sant Joan del Protest.

Divendres sant

Els actes processionals del divendres sant es concentren amb Trasllat penitencial de la Vera Cruz, l’acte d’Oració i Veneració de la Relíquia de la Vera Cruz en la Parròquia de l’Asunción de Ntra. Sra, el Trasllat Penitencial i l´encontre Dolorós de la Ntra. Sra. dels Dolors amb Jesús Nazareno.

El Via crucis amb la participació de totes les germandats, el Trasllat processional del Pas del Diví Costat de Crist i la Trencà de l’Hora ocupen els actes del dia que finalitzen amb Processó General del Sant Enterrament en la qual participen totes les germandats de la Setmana Santa de Torrent.

Diumenge de Resurrecció

El diumenge de Resurrecció es caracteritza per l´Encontre Gloriós en el qual cobra protagonista la Reina de l´Encontre és per això que la Germandat de l’Oració de l’Hort es personarà en el domicili de Maria Silla Mora, per a acompanyar-la fins a la Parròquia de Ntra. Sra. de Muntanya-Sión. A les 9.00 h té lloc l´Encontre Gloriós que presidirà el Rector de Ntra. Sra. de Muntanya-Sión.

En la Plaça Major on té lloc la Trobada Gloriosa de Crist Resucitat amb la Verge de la Resurrecció.

Acabada les Eucaristies, totes les Germandats (per ordre cronològic),la Reina de l´Encontre amb la seua Germandat i la Germandat de la Ntra. Sra. dels Dolors acompanyaran la imatge de la Verge de la Resurrecció fins a la seua Parròquia, on Maria Silla realitzarà una acció de gràcies a la Verge.

Els protagonistes de la Setmana Santa Marinera