“De prop o de lluny Corpus pel juny”, la Festa Grossa de València es prepara per a viure els seus dies grans.

La festivitat del Corpus que data aproximadament de l’any 1328, es viu de manera molt intensa a la ciutat de València, amb un gran programa d’actes que ja se celebren des de dimarts passat 11 de juny, no obstant això, els actes més importants d’aquesta festivitat no començaran fins al pròxim cap de setmana.

Els actes començaran el 21 de juny amb el trasllat de les Roques, un dels símbols més importants de la Festa, els carros triomfals representen diferents passatges de la Bíblia.

Actes 21 de juny

9 h. Trasllat de les Roques desde la Casa de les Roques a les Alemeditas de Serranos
20 h. Trasllat de les Roques desde las Alameditas a la Plaça de la Verge, per el carrer Serrans.
23.30 h. Nit d’albaes i danses entre la Casa de las Roces i el Palau Arzobispal. Recorregut pels carrers de Serrans i Cavallers i la Plaça de la Verge

Actes 22 de juny

19.30 h. Representació dels misteris en la
23 h. Concert de la Banda de Municipal de València en la Plaça de la Mare de Déu.
24 h. Passacarrer amb banda de música pel recorregut invers de la processó.

La Cavalcada del Convit és un dels actes més vistosos del Corpus, en la cavalcada no falten els gegants i cabuts, la dansa de la Moma, i la tradicional “poalà” en la qual els veïns llancen poals d’aigua des dels balcons.

Actos 23 de junio

10.30 h. Missa de Pontifical en la Catedral de València
12 h. Cavalcada del Convit. Recorregut: Manises, Caballeros, Plaza de la Virgen, Micalet, Plaza de la Reina, Caballeros, Avellanas, Almoina. Al pas per Caballers i Avellanes,tindrà lloc la tradicional ‘Poalà’, en la qual els veïns llancen poals d’aigua des del balcó.

12 h. “Vol del Mig Día” de les campanes del Micalet. És l’únic moment de l’any en què són voltejades totes les campanes alhora.                                                                      16.30 h. Pas de les Roques per el recorregut de la processó.
17.15 h. Pas dels Carros de Murta
17.30 h. Pas dels ‘Gegants’ i ‘Les danses’.
19 h. Processó del Corpus 2019. Recorregut: Porta de la Catedral, Plaça de la Mare de Déu, Caballers, Tossal, Bolsería, Mercat, María Cristina, San Vicent, Plaça de la Reina, Mar, Avellanes, Palau, Almoina i entrada en la Catedral.