Activan las cinco cámaras de tráfico que multarán en Ciutat Vella
Control de acceso de vehículos a Ciutat Vella.

Les cinc càmeres instal·lades a Ciutat Vella ja estan en funcionament. L’Ajuntament de València ha activat hui el control d’accés als carrers del cèntric barri valencià amb l’objectiu de reduir el trànsit en el centre de la capital del Túria.

No obstant això, les càmeres encara no començaran a multar. Tots els vehicles no autoritzats que transiten aquestes vies rebran una notificació informativa del consistori. En ella s’informarà de la nova normativa que entrarà en vigor l’1 de desembre.

La nova mesura consistorial marca que només podran accedir als carrers de Ciutat Vella els vehicles autoritzats. En cas d’entrar un altre mitjà de transport serà sancionat amb un cost inicial de 60 euros. Aquest es reduirà a 30 euros si s’abona el pagament en les dues setmanes posteriors a la notificació.

L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels veïns i reduir tant el soroll com la contaminació del centre. A més, se cerca recuperar espai per als vianants, una de les línies principals de l’Ajuntament de València.

Per a circular per aquest àrea de prioritat residencial (APR) sense risc de multa caldrà comptar amb una autorització d’accés; circulació; i estacionament. No obstant això, els taxis; autobusos de l’EMT; i serveis d’emergències o cossos de seguretat estaran exempts de sanció. El mateix succeirà per a les bicicletes, patinets, vehicles de mobilitat personal i mercaderies.

COM ES CONTROLEN ELS ACCESSOS DE CIUTAT VELLA

Un sistema de càmeres de seguretat serà el responsable d’acarar les matrícules que accedisquen des de hui a Ciutat Vella. Hi ha un total de cinc càmeres instal·lades: carrer de Corona (des de Guillem de Castro); Salvador Giner (accés des de la plaça del Portal Nou); carrer Salvador (encreuament amb Trinitaris); plaça del Mercat; i a la eixida de l’aparcament del Mercat Central (sentit carrer de la Boatella).

Les imatges arriben directament a Procediment Sancionador sense passar per la Policia Local de València. Allí es verifica la identitat del conductor per a comprovar si disposa dels permisos necessaris per a l’accés.