lluvia
-FOTODELDIA- GRAFCVA265. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona pasea por la playa de la Malvarrosa bien protegida contra la lluvia cuando, según informa la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), hoy el cielo permanecerá nuboso o cubierto con precipitaciones persistentes en Valencia y Alicante, que además pueden ser localmente fuertes e ir acompañados de tormenta en la segunda mitad del día en los litorales norte de Alicante y sur de Valencia. EFE/Kai Försterling

A pesar que l’estiu està a tan sols unes hores de començar, la Comunitat Valenciana sembla que acomiadarà la primavera amb pluges. L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta groga per als pròxims dies davant l’arribada d’una DANA.

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) ja ha entrat a Espanya. Aquesta ha posat en alerta meteorològica a quatre zones de la Comunitat. Es tracta de l’interior sud i nord de València i de l’interior sud i nord de Castelló. Ací s’esperen pluges que podrien acumular fins a 20 litres per metre quadrat en una hora a partir d’aquesta vesprada.

A més, l’alerta groga no es quedarà ací i continuarà activa a Castelló durant dues jornades més. Des de Meteoalarm recorden que aquesta alerta es dóna només davant fenòmens meteorològics “relativament usuals” i “potencialment perillosos”.  Per això recomanen romandre atent i mantenir-se informat per a no assumir riscos innecessaris.

QUANTS DIES PLOURÀ?

De moment les prediccions apunten que fins al cap de setmana no es recuperarà el temps. Per a la vesprada d’aquest dimecres ja s’esperen ruixats que poden ser “localment forts” encara que a la ciutat de València s’espera “pluja escassa”. A més, hi haurà un descens de les temperatures, especialment a l’interior de la província on les mínimes arribaran als 13 graus.

El dijous s’esperen cels nuvolosos i ruixats durant la jornada a Castelló. Aquestes pluges podran anar acompanyades de tempestes i ser localment fortes a l’interior en arribar la vesprada. En el cas de València i Alacant també s’esperen pluges encara que de caràcter més feble i a la vesprada.

El divendres es viurà la jornada més plujosa de la setmana a la província de València. Hi haurà tempestes ocasionals que podran ser localment fortes fins al final de la vesprada quan s’espera l’obertura de clars. Sagunt, Llíria i Bunyol són els municipis que mes podrien veure’s afectats per les precipitacions. En el cas de la ciutat de València les pluges seran menys intenses i els termòmetres oscil·laran entre els 20 i 25 graus.