El 30 de novembre va ser l’IV Aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per això, el cap de setmana del 11, 12 i 13 de desembre es produiran diversos actes en commemoració. Entre ells, destaquen concerts musicals i debats on discutir de diversos temes que envolten a la festa fallera.

Per a inaugurar aquesta ronda, el divendres 11 tindrà lloc la presentació de la imatge de les Falles 2021, a més del cartell de la UNESCO. Acte que donarà pas a un cap de setmana intens, adaptat sempre a les mesures sanitàries imposades a causa de la pandèmia de la Covid-19. La celebració continuara el dissabte 12, on es podrà gaudir d’un concert musical, al que se sumaran les primeres jornades de debat, que s’estendran fins al diumenge i que es convertiran principalment en ponències sobre les Falles i la UNESCO, com a manera de reivindicar la importància de ser UNESCO.

Aquests dies també tindrà lloc el lliurament dels premis de Pesebres que atorga Junta Central Fallera, una iniciativa que, amb motiu de les festes de Nadal, cerca reivindicar que les Falles també poden dur a terme actes segurs que respecten els protocols sanitaris.

Totes aquestes activitats sota el Marc del Palau de Congressos, un recinte al qual està previst que acudisquen més de 1500 persones. Malgrat la seua ubicació ideal per a poder respectar les mesures sanitàries, han perdut l’oportunitat perfecta per a aprofitar aquest lloc i realitzar la presentació i exposició de vestits i complements de les Falleres Majors de València 2020/2021. Oportunitat que haguera sigut un aparador perfecte per a realçar el treball de les empreses col·laboradores i una bonica iniciativa per a mostrar-los l’afecte de tots els fallers en els tres dies en què s’haguera realitzat. Fins i tot hauria sigut més oportú almenys haver tingut l’ocasió de realitzar un acte similar al del passat any, on almenys van poder mostrar durant unes hores els seus treballs.

En canvi, s’ha optat per realitzar una presentació dels vestits en un esdeveniment privat i molt reduït, a l’una solo es permet accedir a una persona per empresa. Situació que ha generat el descontentament de les empreses afectades, ja que veuen que no podran lluir-se malgrat el seu esforç realitzat.

Crida l’atenció que una de les vicepresidentes de la JCF és al seu torn la “Event Manager” del lloc privat d’oci triat per a aquesta prestació. Al que cal afegir que, les desfilades d’indumentària es desenvolupen en tres dies per part del Gremi de Sastres i Modistes de la CV, ja que a última hora s’ha quedat fora de poder participar qualsevol tipus d’empresa o associació que no estiguera associada.