san antonio abad
Imagen de la bendición de animales de San Antonio/ Foto: Facebook Hermandad de San Antonio Abad

La Festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals, arranca aquest cap de setmana la seua activitat amb un gran programa d’actes.

DIVENDRES 10 DE GENER

El pròxim divendres, 10 de gener de 2020 a les 10.15 hores en El Corte Inglés de Pintor Sorolla de València tindrà lloc la presentació de la campanya solidària de recollida d’aliments i estris per a les diferents associacions i protectores animals com són: ADAT (Associació de Defensa Animal de Torrent), MODEPRAN, SVPAP (Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes) i Donam la Pateta. Un acte que presidirà la Regidora de Benestar Animal , Glòria Tello.

Durant el divendres ,en horari comercial de 10.00 a 22.00 hores, tots els centres d’El Corte Inglés de València, més els centres SUPERCOR ,amb l’ajuda de voluntaris de les diferents associacions i protectores, i sota la coordinació de la Germanor de sant Antoni Abat, es recolliran aliments i estris per a animals.

20: 00h Finalització del muntatge de la foguera monumental amb la coronació en la rematada del nostre “porquet”.

20: 30h Inauguració de el Mercat Solidari d’Hivern de Sant Antoni, en la confluència dels carrers Maximiliano Thous i Ministre Luis Mayans. Mercat del Porrat, aliments tradicionals i llocs d’artesania valencians.

DISSABTE 11 DE GENER

10: 00h Obertura del mercat i de les carpes cedides per BANKIA a diferents ONG, protectores d’animals i associacions dedicades al benestar animal.

11: 00h Realització de tallers per a xiquets relacionats amb les mascotes: “*pintacaras”, crear joguets por mascotes…

12: 00h Circuits “Agility” per a gossos.

17: 00h Festa “pet friendly” amb el qual es proporcionarien abeuradors per a mascotes i obsequis per a les persones que vinguen acompanyades de sobre mascotes, amenitzades per una “discomóvil”.

20: 00h Celebració de l’Eucaristia inaugural de la festa. Imposicions d’insígnies als nous Membres de la Germanor.

21: 00h Processó de torxes acompanya de les tradicionals danses valencianes amenitzades per tabalet i dolçaina des de la porta de la parròquia fins al mercat d’hivern.

21: 30h Encés de la FOGUERA DE SANT ANTONI. Castillo de focs artificials a càrrec de la prestigiosa pirotècnia Ricardo Caballer.

DIUMENGE 12 DE GENER

10.00 h Obertura del Mercat d’Hivern i de les carpes cedides per BANKIA a diferents ONG, protectores d’animals i Associacions dedicades al benestar animal.

12.00 h Lliurament a les diferents ONG, protectores d’animals i Associacions dedicades al benestar animal dels aliments i estris recollits en la campanya solidària als Centres d’El Corte Inglés.

20.00 h Clausura del Mercat Solidari d’Hivern de Sant Antoni 2020.

DIJOUS 16 DE GENER

21: 00h Inauguració del tradicional Mercat del Porrat de Sant Antoni instal·lat en la Plaça Sant Joan Bosco i carrer Sagunt.“ Dels Mercats del Porrat al gener el de Sant Antoni és el primer”.

DIVENDRES 17 DE GENER “Festivitat de sant Antoni Abat”

10.00 h Missa Major en honor al patró sant Antoni Abat. Benedicció dels panets que posteriorment es donaran als animals participants en la festa.

10.45 h Benedicció i desfilada d’animals amb l’ordre següent:

– Solta de coloms per part de les Falleres Majors de València 2020.

– Públic amb animals domèstics.

– Associació d’Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana.

– Policia Local muntada amb uniforme de gala.

– Solemne entrada de les Falleres Majors de València i l’Honorable Clavariesa de les Festes Vicentines i la Regina dels Jocs Florals de Lo Rat Penat, en carruatges de gala escortades per la Policia Local amb l’uniforme de gala.

– Unitats de cavalleria de la Policia Nacional.

– Unitats canines de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local de València i Unitat Militar d’Emergències.

– Carros de tir de cultiu.

– Enganxaments de luxe i carruatges.

– Hípiques.

– Amazones i genetes

La Germandat es reserva la possibilitat d’alterar o cancel·lar alguns dels actes programats. En aquest cas s’informarà puntualment.