València celebra aquest cap de setmana la festivitat de Sant Antoni Abad. També conegut com a Sant Antoni del Porquet. Un dels actes centrals de la festivitat és la benedicció d’animals que tindrà lloc el diumenge al carrer Sagunt. En ella, participaran centenars d’animals de tota mena d’espècies i grandàries.

Aquesta festa declarada d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana celebra el dijous 13 de gener a les 21.00 hores la inauguració del tradicional mercat del Porrat. Mercat que romandrà obert durant tot el cap de setmana en la Plaça Sant Joan Bosco i el carrer Sagunt.

Perquè com bé diu el refrany “Dels Mercats del Porrat al gener el de Sant Antoni és el primer”.

Aquesta setmana es celebra la Festivitat de Sant Antoni Abad

La festivitat de Sant Antoni se celebra excepcionalment enguany el dia 16 de gener. Per no haver-se pogut celebrar de forma presencial l’any passat, en què la festivitat va coincidir en diumenge. Per a això han organitzat les següents activitats:

DIJOUS 13 DE GENER DE 2022:

 • XL Hores – Exposició Eucarística de 16:00 a 19:15 h.
 • Horari MisEs: 8:30 – 20:00 h.
 • 21: 00 h. Inauguració del tradicional Mercat del Porrat de Sant Antoni instal·lat en la Plaça Sant Joan Bosco i carrer Sagunt, que estarà obert fins a la vesprada del 16 de gener,  “Dels mercats del Porrat al gener el de sant antoni és el primer”.

DIUMENGE 16 DE GENER DE 2022:

 • 10:00 h. Missa Major en honor al patró Sant Antoni Abad Presideix: Elme. Rnd. Cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares Llovera. Benedicció dels panets que posteriorment es donaran als animalons participants en la festa.
 • 11:15 h Benedicció i desfilada d’animals en el sigüent ordre:
 1. Solta de coloms per part de les Falleres Majors de València 2022.
 2. Públic amb animals domèstics.
 3. Policia Local muntada amb uniforme de gala.
 4. Solemne entrada de les Falleras Majors de València i l’Honorable Clavariesa de les Festas Vicentines i la Regina dels Jocs florals de lo Rat Penat, en carruatges de gala escortades per davant per la Policia Local amb uniforme de gala.
 5. Unitats de caballeria de la Policia Nacional i esquadró de cavalleria de la Guàrdia Civil amb vestits de gala.
 6. Tabalet i dolçaines.
 7. Unitats canines de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local de València i Unitat Militar d’Emergències.
 8. Carros de tir de cultiu.
 9. Enganxaments de luxe i carruatges.
 10. Hípiques i picadors.
 11. Amazones i genetes.
 12. Públic amb animals domèstics.