La festa vicentina celebra el centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, i per a això ha programat una sèrie d’actes que tindran lloc al llarg del cap de setmana.

Els actes més importants de la commemoració començaran divendres que ve a les 20h amb la Missa Solemne de celebració del VI Centenari en la Basílica Sant Vicent Ferrer i , a continuació, amb la desfilada d’Estendards de les Associacions i Confraries vicentinas; acompanyades de 69 lluminàries, corresponents a cada any de vida del Sant, en una gran «tabalà» que anunciarà la festa del Centenari.

El dissabte dia 6 d’abril a les 20:00h, tindrà lloc l’Estrena de l’Himne Oficial del VI Centenari, compost per Bernardo Adam Ferrero amb lletra d’Amparo Cabrera Sanfélix en la Catedral de València i la representació del milacre «L’auca de Sant Vicent» pel Quadre Artístic de l’Altar del Carme.

El diumenge 7 d’abril a les 18:30de la vesprada serà el moment de celebrar la Gran Processó del Centenari amb la participació de totes les imatges de Sant Vicent Ferrer de les Associacions així com de la Imatge de Crist de Graus i la Pelegrina de la Mare de Déu dels Desamparats pel següent recorregut: Eixida per la porta dels Apòstols, Pl. Mare de Deu, Cavallers, Tossal, Bolsería, Pl. Taula de Canvis, Pl. del Mercat, Av. Mª Cristina, Sant Vicent, Pl. de la Reina, Mar, Avellanes, Pl. del Palau, Pl. de l’Arquebisbe, Pl. de l’Almoina, finalitzant en l’entrada Basílica de la Mare de Déu. Per a més informació i ordre de processó, consultar la pàgina web de la Junta Central Vicentina https://www.juntacentralvicentina.org/

En la processó participarà també la roca de Sant Vicent Ferrer , que ha sigut cedida per l’Ajuntament de València, tal com va indicar el regidor de cultura Festiva Pere Fuset, en el consistori. La Roca de sant Vicente Ferrer participarà, així, acompanyada pels amics del Corpus, es tracta d’una Roca que va ser originàriament dedicada a Sant Vicente Mártir i que data de l’any 1512. La figura principal representa a sant Vicente Ferrer com a àngel de l’Apocalipsi i davant està la figura de Sansón lluitant amb un lleó i simbolitzant la fortalesa i el poder sobrenatural del sant valencià.

A més el dia 9 d’abril a les 19’00 hores,serà inaugurada, a la Sala de Predicació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, una Exposició del fotògraf festiu valencià Manolo Guallart. L’Exposició romandrà oberta del 9 al 27 d’abril de dilluns a dissabte de 10 a 13 hores i de dilluns a divendres de 17 a 20 hores.

Així va ser el pregó de la Setmana Santa Marinera