Tercer Aniversari Patrimoni Fallas Unesco
Imatge de la Crida després de la Declaracio de les Falles Patrimoni de la Humanitat

València celebra aquest cap de setmana, el dissabte 30 de novembre, el tercer aniversari del nomenament de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Una celebració que la Junta Central Fallera ,organisme que regula i coordina la festa de les falles tant a la ciutat de València amb les comissions de cada falla, té preparats una sèrie d’actes que tenen com a finalitat el divulgar les mesures de salvaguarda dels diferents elements protegits: com la música i la pólvora.

Els actes tindran lloc en el Museu Faller i als Jardins on es troba la seu de Junta Central Fallera.

Un concert, una mascletà, visites al Museu Faller i la presentació d’una guia de bones pràctiques per a protegir el patrimoni conformaran el programa de la celebració

A les 10h , 11h, 12h i  13 h. Visita guiada al Museu Faller.

A les 11h Reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, constituïda durant el mandat anterior per a promocionar el patrimoni cultural festiu vinculat a les Falles tant al Cap i Casal com altres localitats valencianes

A les 12 h els jardins de Junta Central  acolliran el Concert ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch i dirigit per Rafael Vizcaino,  amb la interpretació de les obres “Raquel *Alario”, “Rocío Pascual Candel”, “La Xica”, “El Faller”, “L’Artista Faller”, “Penes i Dimonis”, “Malaguenya de Barxeta” i “València”.

A continuació cercaviles amb la Colla de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera.

A les 13 h. Presentació dels decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni immaterial de la Humanitat el 13 de novembre de 2017, el 12 de març de 2019 i el 13 de novembre de 2019.

A les 14 h. Minimascletà a càrrec de la Pirotècnia Caballer FX