Anar a la platja i trobar-se amb la bandera roja que prohibeix el bany. Això és el que ha ocorregut en les últimes setmanes en una desena de platges de la província de València, que s’han vist afectades per la contaminació de les seues aigües en plena temporada turística.

Després de l’últim episodi registrat al Puig, Massamagrell i la Pobla de Farnals la Generalitat ha pres cartes en l’assumpte i s’ha acordat la creació d’una comissió tècnica permanent que analitze les causes i trobe solucions.

La Secretària Autonòmica de Turisme, Paula Tuzón, va convocar el dijous una reunió en la qual han participat responsables polítics i tècnics dels ajuntaments afectats per la presència del bacteri E. coli i en la qual es va confirmar que queda pràcticament descartat que la causa estiga en les depuradores. Malgrat focalitzar el problema en les séquies, en la trobada es va acordar intensificar les inspeccions.

Els alcaldes de municipis com El Puig o Alboraia han mostrat la seua preocupació i han destacat la coordinació entre les diferents administracions per a atallar el problema.

Si bé urgeix trobar una solució a un problema que afecta al sector turisme en ple estiu, la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica ha insistit en la prioritat de la salut pública tant per al govern autonòmic com per als governs locals.