La Asociación de Víctimas del Accidente del Metro a las puertas de la Ciudad de la Justicia de València.

L’Audiència de València ha ratificat l’acord que ja els vam anunciar al qual havien arribat les parts implicades en el judici de l’accident de metre de València de 2006, i ha condemnat a quatre exdirectivos de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a un any i deu mesos de presó per l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia que va costar la vida a 43 persones i va causar 47 ferits.

Hui seien al banc del acussats vuit exresponsables de l’empresa pública, no obstant això, gràcies a l’acord, han sigut condemnats quatre dels acusats, que han reconegut els fets, i s’han retirat els càrrecs per als quatre restants, entre ells, la que fóra exgerente d’FGV, Marisa Gracia.

Les acusacions, en una exposició inicial abans que s’haja dictat sentència, han qualificat els fets de «demolidors», han criticat a la magistrada que va instruir el procediment, i que va arxivar fins a tres ocasions la causa, que va ordenar reobrir la pròpia Audiència, i han afirmat que no volen «venjança sinó justícia».

Els quatre directius coondenados no ingressaran a la presó perquè l’execució de la pena ha quedat suspesa, en una sentència que imposa les mateixes condemnes que sol·licitava Fiscalia encara que s’han rebaixat en aplicar els atenuants de dilacions indegudes i reconeixement dels fets.

Les quatre persones que s’han declarat culpables són l’excap de la Línia 1, Sebastián Argente; l’exresponsable d’Auditoria per a la Seguretat i Circulació, Juan José Gimeno; l’ex director adjunt d’Explotació, Vicente Contreras; i l’ex director tècnic, Francisco García.

D’aquesta forma, es retira l’acusació a Marisa Gracia; el que fóra director d’Operacions, Manuel Sansano; l’excap de Tallers de València Sud, Luis Miguel Domingo Alepuz; i l’exresponsable d’estudis i projectes, Francisco Orts.