L’abandó animal ja no és únicament cosa de l’estiu però al repunt que es produix en estes dates se li suma el descens d’adopcions que es dóna durant esta època estival. En altres paraules, les protectores reben més mascotes però d’elles ixen menys animals.

Esta xacra social ja ha fet saltar les alarmes i és que a pesar de les labors de conscienciació que es realitzen al llarg de tot l’any encara continuen havent-hi ciutadans capaços d’expulsar de les seues llars a les que han sigut els seus animals de companyia.

Durant el passat any es van arreplegar més de 100.000 gossos en tota Espanya i prop de 33.000 gats, però a pesar de ser les mascotes més abandonades hi ha altres animals que també són localitzats en el carrer, allunyats de la seua casa i del seu hàbitat natural.

Un d’estos casos es vivia este cap de setmana en el barri de Patraix on un dels seus veïns va trobar a un llorigó abandonat en plena via urbana. Mentres que este conill viurà finalment en el Refugi de Sheivid al costat de la companyia d’exemplars de la seua espècie, altres animals abandonats no correran esta sort.

I és que des de les protectores asseguren que molts dels abandons acaben en atropellaments, malalties o fins i tot en el sacrifici de l’animal. Per a evitar açò les campanyes de conscienciació continuen mostrant la realitat d’una crueltat que pot tenir conseqüències irreversibles per a les nostres mascotes.