L’NBA pot arribar a València i jugar un partit al Casal España Arena. Aquest matí representants de la ciutat i la competició americana s’han reunit per a establir les bases d’una relació a llarg termini.

Segons ha avançat Les Províncies, la reunió telemàtica ha comptat amb la presència de la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, el director general d’esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya, el diputat d’esports de la Diputació de València, Andrés Campos, el director de la NBA a Europa i Orient Mitjà, Jesús Bueno, el president de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, Salvador Fabregat, i la directora de L’Alqueria del Basket, María Ángeles Vidal.

En la primera negociació s’ha establit dos projectes. En primer lloc, un a curt termini que seria l’organització d’un torneig U14 NBA europeu a l’agost en L’Alqueria del Basket. Aquest campionat comptaria la participació de vuit països, tant en categoria masculina com en la femenina.

D’altra banda, des de València es vol continuar mantenint la relació amb la NBA. Per això, ha presentat un acord de col·laboració per a altres projectes més ambiciosos. Entre ells, destaca albergar un partit oficial de la NBA. Aquest esdeveniment sol s’ha celebrat a París i Londres. Així doncs, suposaria una fita històrica que situaria a València com una de les capitals mundials de l’esport.