El Dia de la Hispanitat, Torrent viurà una programació especial que donarà inici a les 17.00 hores en el Parc Central. Enguany la celebració es concentrarà en la vesprada amb unes activitats extenses i variades per a tots els públics.

Els més xicotets trobaran en el Parc Central una Gran Fira Infantil repleta de jocs i activitats. Deu casetes de jocs de permetran acumular punts per a aconseguir premis.

Una vesprada plena de diversió que permetrà als menuts gaudir d’este dia tan especial, organitzat per la Regidoria d’Infància i Família. La titular de l’àrea, Mª Ángeles Lerma, ha manifestat: “l’objectiu és que els més xicotets gaudisquen al màxim d’este dia. Hem preparat una gran fira amb jocs, tallers i sorpreses perquè es divertisquen, aprenguen i coneguen la importància de la nostra cultura i tradicions”.

II Edició Gran Fira Gastronòmica Benèfica

Per segon any consecutiu, Torrent celebra la II Gran Fira Gastronòmica Benèfica. Després de l’èxit de la seua primera edició, es farà a partir de les 20.00 hores en Parc Central. El protagonisme passarà a la gastronomia amb la Inauguració de la jornada gastronòmica, impulsada per la Regidoria de Festes. Els torrentins podran degustar una gran varietat de plats típics de diferents regions d’Espanya i Hispanoamèrica.

Cal destacar la participació de l’Associació de veneçolans Canaima (Asvenca), Confraria Verge del Cigne Equador, Ac Castella-la Manxa de Torrent, Centre Cultural El Quixot. Així com el Centre cultural rociero andalús de Torrent, Asociació Amics de la Cultura Andalusa-AACA de Torrent, Associació Mèxic Hispànic Festival, Unió Extremenya de Torrent. I també, l’Associació de Casa i Consumidors Tyrius Torrent.

A més de gaudir d’un autèntic viatge culinari per la gastronomia típica, en l’escenari instal·lat, contaran amb les actuacions de les diferents associacions participants. Participaran els grups O i Dos de Torrent i el Grup de Balls de Torrent.

“Enguany, a més de gaudir dels sabors de la cuina espanyola i hispana, volem col·laborar amb l’Associació de Discapacitats de Torrent ADISTO. Amb cada plat que es consumisca, el preu del qual serà simbòlic, estarem contribuint a una bona causa», ha assenyalat la regidora de Festes, María Fernández.

Música per a totes les edats

La música també tindrà un paper protagonista en el Dia de la Hispanitat de Torrent. A les 21.00 hores, la Plaça de la Llibertat acollirà l’espectacle musical “Espanya en un sospir”, un homenatge al cançoner espanyol, amb les icòniques cobles espanyoles com a protagonistes. Una iniciativa de la regidoria d’Infància i Família, pensada especialment per als majors de la ciutat. «L’objectiu és que els nostres majors de Torrent se senten part d’esta celebració i gaudisquen d’una vetlada inoblidable amb les cançons de sempre, revivint moments especials a través de la música que ha marcat les seues vides i la nostra història«, ha assenyalat la regidor d’Infància i Família, Mª Ángeles Lerma.

Per a tancar la nit, a les 23.00 hores, el Parc Central vibrarà al ritme de la música del grup “Andercovers”, que oferirà un concert amb les millors versions de les cançons que han marcat la història del pop espanyol. Fernández ha mostrat la seua satisfacció amb l’elecció del grup «Andercovers» per a tancar la nit: “La seua música en espanyol ens transportarà a moments inoblidables de la nostra història musical”.

Amb esta programació, l’Ajuntament de Torrent busca oferir una celebració per a tots els públics, on la cultura, la gastronomia i la música s’unixen per a commemorar el Dia de la Hispanitat.