L’Ajuntament de Torrent ha donat a conéixer la programació per al 9 d’Octubre i el Dia de la Hispanitat 2024 al Pati Rosa. El lloc lluïx des d’esta setmana en les seues escales els colors que representen la Real Senyera i la bandera d’Espanya.

L’alcaldessa Amparo Folgado, acompanyada per membres del seu equip de govern, ha destacat durant la presentació que “per a este equip de govern són molt importants les nostres senyes d’identitat, la nostra cultura i les nostres tradicions. Per això dediquem grans esforços per oferir una programació cultural a l’altura d’esta Gran Ciutat”.

Una setmana cultural per a celebrar la Identitat Valenciana

La programació per al 9 d’Octubre inclourà més de 20 activitats que es desenvoluparan entre l’1 i el 9 d’octubre. Entre les principals novetats, el consistori ha encarregat als artistes Ceballos i Sanabria la creació d’un gegant de 3 metres d’altura que representarà al rei Jaume I. Este nou símbol obrirà la Processó Cívica d’enguany, escortat pels dos maseros municipals, en un acte que,per segon any consecutiu, la Real Senyera baixarà des del balcó de l’Ajuntament.

La Setmana del 9 d’Octubre estarà centrada en la Identitat Valenciana, amb activitats que van des d’exposicions i presentacions de llibres fins a esdeveniments infantils en els diferents barris de la ciutat.

La programació per al 9 d’Octubre inclourà més de 20 activitats

“Com cada gran esdeveniment que celebra esta ciutat, des de l’equip de govern volem que s’arribe a tots els barris”, ha assenyalat l’alcaldessa. El dia 9 d’Octubre culminarà amb el tradicional Homenatge a la Real Senyera, que recorrerà l’Avinguda al Vedat fins a la Torre. I seguirà amb un homenatge a l’icònic cantant valencià Nino Bravo, amb la participació del tenor torrentí Pascual Andreu i la Banda de la Unió Musical de Torrent.

L’alcaldessa ha afirmat: “estic segura que esta Setmana del 9 d’Octubre encantarà als nostres veïns”. Així com també ha expressat que “la creació d’un Jaume I gegant serà el primer d’uns altres que vindran. Poc a poc volem que l’Ajuntament de Torrent tinga en propietat elements patrimonials. Se sumen a la Real Senyera, als Maseros i a tants altres que vindran i que ens identifiquen com a poble valencià”.

Homenatge a Nino Bravo i un concert inoblidable

Folgado també ha destacat el concert que la Unió Musical de Torrent oferirà el 9 d’Octubre en homenatge a Nino Bravo. “Serà un concert inoblidable, amb la potent veu de Pascual Andreu, que rendirà tribut al cantant valencià més important”, assegura l’alcaldessa.

Finalment, a més de l’àmplia oferta cultural, la ciutat de Torrent tornarà a engalanar-se amb els ja famosos paraigües decoratius. Estos representen els colors de la Real Senyera i la bandera d’Espanya, adornant els carrers Sagra i Sant Cristófol, repetint l’èxit de l’any passat.

La programació cultural inclou esdeveniments destacats com a exposicions, presentacions de llibres i espectacles infantils, que s’estendran al llarg de tota la ciutat. La celebració culminarà amb la Processó Cívica, l’Homenatge a Jaume I i la Real Senyera. A més del concert homenatge a Nino Bravo i un espectacle de focs artificials oferit per Pirotècnia Vulcà en la Plaça Major.