Fuente: Fundación Trinidad Alfonso

La Fundació Trinidad Alfonso vol posar en valor l’activitat física i l’esport com a font de salut. A més, es considera com a motor social, generador de riquesa i com a part de la solució a la crisi sanitària del COVID-19.

En els mesos previs s’ha pogut mantenir una certa activitat per part de les diferents federacions. No obstant això, les restriccions adoptades per la Conselleria de Sanitat en l’últim mes estan portant als agents esportius a una situació molt complicada.

Abans d’aquesta tercera ona de la pandèmia, els agents esportius havien apostat per la pràctica segura de l’esport. Tots ells van dur a terme mesures anti-Covid com el control dels aforaments i la cura de les instal·lacions. L’esport és fonamental i la Comunitat Valenciana ha demostrat que està capacitada per a liderar aquesta desescalada gradual amb totes les garanties. L’activitat física ha de ser un pilar fonamental. «Per això, cal animar a la gent al fet que isca al carrer, al fet que faça esport, no podem posar-los traves que desincentiven la pràctica de l’activitat física”, va explicar la directora de la Fundació Trinitat Alfonso, Elena Tejedor.

Fuente: Fundación Trinidad Alfonso

L’ESPORT ÉS SALUT

En la línia que l’activitat física és font de salut, també s’expressa l’Organització Mundial de la Salut. Per a ells, l’exercici físic regular és beneficiós per al cos i la ment. Pot reduir la hipertensió, ajudar a controlar el pes i disminuir el risc de malalties del cor, accidents cerebrovasculars, diabetis de tipus 2 i diferents formes de càncer, malalties totes elles que poden augmentar la vulnerabilitat a la COVID-19.  L’activitat física regular pot ajudar a establir rutines quotidianes i ser una manera de mantenir-se en contacte amb la família i els amics. També és bona per a la nostra salut mental, ja que redueix el risc de depressió i deterioració cognitiva, retarda l’aparició de la demència i millora el nostre estat d’ànim general”.

Aquesta sentència segueix la línia que un informe del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. En ell, s’apuntava que només el 0,28% dels brots de contagis detectats tenien com a origen la pràctica esportiva. Aquestes dades i les recomanacions incideixen en què l’esport és una font de salut. Així doncs, continuar amb les restriccions és contraproduent. «Allunyen als ciutadans de la pràctica esportiva i beneficien el sedentarisme, amb els seus problemes aparellats”, denuncia Teixidor.