mujeres
Imagen de archivo de una manifestación de 8M en Valencia.

València tornarà a prendre els carrers de la ciutat el 8 de març amb motiu del Dia de la Dona. La Coordinadora Feminista de València ha convocat una manifestació que posarà el focus en la violència masclista.

En aquesta ocasió, la pancarta que obrirà la protesta lluirà el lema triat per a aquest 8M: “La dones fan revolució feminista”. Està previst que al voltant de 200 organitzacions participen en la manifestació que començarà a les 19.00 hores.

La concentració tindrà lloc al carrer Xàtiva, enfront de l’institut Lluís Vives. Posteriorment es recorrerà el centre de València per Guillem de Castro, Shell Passage i Blanqueries. Finalment s’arribarà a les Torres de Serrans on es procedirà a una lectura del manifest amb traducció de llenguatge de senyals. A més, tindran lloc les actuacions de la Cor Dóna Veu i la rapera Tesa.

Al marge de la violència masclista, el moviment també reivindicarà a les dones com a subjecte del feminisme; defensarà l’avortament lliure i sense assetjament; i exigirà tant l’abolició de la prostitució com dels ventres de lloguer.