Amb l’arrencada del nou any són molts els que ja fan anàlisi dels grans esdeveniments que esperen viure en els pròxims 12 mesos de 2020. Hui repassem alguns d’aquests esdeveniments que marcaran el curs que iniciem.

Debat d’investidura Govern d’Espanya: Noves eleccions?

Fins ara les dates contemplades per a celebrar el ple d’investidura eren el 27 i 28 de desembre que es tancaria el dia 30 en una segona votació alguna cosa que ja no succeirà. Serà aquest mes de gener quan es decidisca el futur del Govern i és que en cas d’una fallida investidura Espanya haurà de tornar a les urnes en les quals seran ja les terceres eleccions generals del país en menys d’un any.

Resultado de imagen de boris johnson brexit

Regne Unit deixarà oficialment la Unió Europea: 31 de gener

Si es compleix tot el que es preveu el 31 de gener de 2020 Regne Unit deixarà de pertànyer a la Unió Europea. Amb la majoria absoluta reeixida pel partit conservador el Brexit sembla estar més a prop, i és que ara Boris Johnson compta amb el suport suficient per a ratificar sense complicacions l’acord amb Brussel·les que permet l’eixida d’UK.

Encara així, regne unit haurà de complir amb les regulacions europees durant el període de transició que tindrà una duració aproximada d’11 mesos. Si s’esgota el pacte transitori sense formalitzar un nou tractat Regne Unit s’enfrontarà a un escenari semblant al d’un Brexit sense acord.

Resultado de imagen de papa francisco plaza san pedro

El Papa llança un esdeveniment mundial: 14 de maig

El  Papa Francesc convoca una trobada d’ordre mundial per a la creació d’un pacte educatiu global basat en valors humans com la solidaritat i la inclusió. L’esdeveniment amb el lema “Reconstruir el pacte educatiu global” tindrà lloc a Roma. El pontífex el va fer públic a través d’un vídeo-comunicat.

Resultado de imagen de eurocopa 2020

Eurocopa: 12 de juny

Les seleccions europees estrenen un nou format de per a l’Eurocopa 2020. Ja amb Luis Enrique com a seleccionador, Espanya intentarà aconseguir un títol més per a la selecció de futbol. Enguany el format serà nou ja que tindrà 12 seus en diversos països europeus, on 24 equips competiran per ser el campió. Tot es decidirà en la final un mes després, el 12 de juliol.

Resultado de imagen de america's cup 2020

Copa Amèrica: 12 de juny

Coincidint amb l’Eurocopa però a l’altre costat del toll, el 12 de juny començarà també la Copa Amèrica. El 2020 és any de canvis en el món de l’esport, aquesta competició porta variacions respecte als anys anteriors. Per primera vegada es jugarà en dos països Argentina i Colòmbia en dos grups, els del sud (A) i els del nord (B), respectivament. El partit que inaugurarà el torneig serà en l’Estadi Monumental de Buenos Aires entre l’Argentina i Xile i la final es disputarà el 12 juliol en Barranquilla.

Resultado de imagen de Juegos Olímpicos de Tokio

Jocs Olímpics de Tòquio: 24 juliol

El 24 de juliol es donarà el tret d’eixida al major esdeveniment esportiu del món, les olimpíades. En aquesta ocasió la ciutat amfitriona de l’esdeveniment és Tòquio, capital del Japó. Els jocs olímpics del 2020 que finalitzaran el 9 d’agost, tindran participants de 33 esports diferents. A més, cal destacar que  del 25 d’agost al 6 de setembre en la mateixa ciutat se celebraran els Jocs Paralímpics 2020.

Imagen relacionada

Eleccions presidencials als Estats Units: 3 novembre

El 3 de novembre de 2020 se celebrarà les Eleccions presidencials als Estats Units, oportunitat per a Donald Trump de renovar la seua candidatura en una possible reelecció per quatre anys més. Els demòcrates hauran de triar rival perquè s’enfronte a l’actual mandatari de la Casa Blanca en els comicis del 2020.